18 Kasım 2021 Perşembe

Aniden Gelen Tatlı Krizleri için Yapabileceğiniz Pratik ve Hızlı Tatlılar

Aniden gelen tatlı krizleri, misafirler ve günlük hayatın koşturmacasına karşı lezzetli bir çözüm arıyorsanız pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlılara göz atabilirsiniz.

Çift Malzemeli Kurabiye

Yalnızca iki favori malzeme ile yapabileceğiniz kurabiyeleri tatlı krizlerinizi yatıştırmak için tercih edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken bitter çikolataları erittikten sonra mısır gevreğiyle karıştırmaktır. Çıtır çıtır kıvamı olan bu tatlı damağınızda unutulmayacak bir lezzet bırakabilecek güce sahiptir. Sunum konusunda da kişisel zevklerinize ve damak zevkinize göre hareket ederek farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Kakaolu Bisküvi Topları

Pötibör bisküviler ile hazırlayabileceğiniz kakaolu bisküvi topları sayesinde nefis lezzetlere imza atabilirsiniz. Bisküvileri birkaç farklı basit malzeme ile karıştırarak kısa bir süre içerisinde tüketmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Tarçınlı Elma Topları

Elmalar özellikle kış aylarında daha fazla tüketilen meyveler arasındadır. Tam bir sağlık deposu olan elma ile lezzetli tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Her evde bulunabilecek basit malzemeleri bir araya getirerek nefis bir tatlı ortaya çıkarabilirsiniz. Hazırlanışı son derece kolay olan bu tatlı içerisinde şeker barındırmadığı için sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar tarafından sıklıkla tercih edilenlerdendir.

Mikrodalga Brownie

 Mikrodalga fırına sahipseniz bu fırından yararlanarak lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Dakikalar içerisinde hazır hale gelebilecek brownieleri lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken malzemeleri karıştırarak mikrodalgaya yerleştirmeniz olacaktır. Daha sonra dilediğiniz şekilde sunum yapabilir ve sofralarınıza büyük bir renk kazandırabilirsiniz.

Muzlu Krep

 Krep basit ve fazla gerektirmeyen tatlılar arasındadır. Krebin içerisini muz ile doldurarak ve üzerine sos dökerek lezzetini bir adım daha ileriye taşıyabilirsiniz. Kahvaltıda veya canınızın tatlı çektiği zamanlarda kısa sürede hazır hale getirebileceğiniz tatlıyı da mutlaka denemelisiniz.

Çikolatalı Kadayıf Topları ve Mozaik Pasta

Kadayıf geleneksel tatlılar arasında ilk sıralardadır. Ceviz veya fıstıkla şerbetli olarak tüketebileceğiniz kadayıflı çikolatalı bir tatlı elde edebilirsiniz. Aynı zamanda tatlının hazırlanıı da son derece kolaydır. Dilerseniz çikolatalı kadayıf toplarını mozaik pasta ile taçlandırabilirsiniz. Bunun için yemek.com’daki mozaik pasta tarifi içeriğinden yararlanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok: