8 Aralık 2015 Salı

İpek'in Tarçınlı Rulosu



İpek kuzum büyümüş, annesine yardım edermiş. Minicikken bile mutfak işlerine çok meraklıydı. Annesiyle beraber mutlaka yoğurma, karıştırma, çırpma yapmak ister, mutfakta zaman geçirmeyi sever benim kızım.

Bu tarçınlı ruloları da dün akşam Çiğdem ile beraber yapmışlar. Bana da teyzoş olarak paylaşmak düşer.

* Hamur ekmek makinesinin hamur mayalama programında mayalandı. Çiğdem ile ikimiz Sinbo'nun aynı model ekmek makinesini kullanıyoruz.

* Ölçüler Sinbo 4705 ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)

Tarçınlı Rulo

Hamur malzemesi
1 cup ılık süt veya su
1/4 cup zeytinyağı
3 cup un
1 teaspoon tuz
2 tablespoon şeker
2 + 1/2 teaspoon toz maya

Ara malzeme
1 yemek kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Beraber harmanlanacak

Ayrıca tereyağ (eritilmiş)
  • Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp makinenin kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su,/süt, tuz, şeker ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi hamur programını seçerek çalıştırın.
  • 1,5 saatlik mayalanmanın sonunda hamuru dikdörtgen şeklinde açıp üzerine eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağ sürün. Toz karışımı hamurun her yerine serpin.
  • Hamuru dikkatlice rulo yapıp dilim dilim kesin. 
  • Ruloları tepsiye dizip 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • 180 derecedeye ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Mükemmel bir görüntüsü var. Çok başarılı bir çalışma olmuş, ellerine sağlık İpek hanımla annesinin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails