Benim neyim eksik?
Öncelikle kendimi 3 aydır bloga uğramadığım için tebrik ediyorum. Tarifler, fotoğraflar arşivde biriksin dursun, ben başka işlere dalmaya devam edeyim. Neyse Facebook sayfası ve İnstagram var da ara sıra taze paylaşımlara devam ediyorum.
Magnolia puding ne zamandır sanal alemi sallayıp duruyor, ANNE KEDİ'de tarifi eksik kalmasın dedim o zaman.
New York'a gidip Magnolia Bakery'de orjinalini de yemek kısmet olur umarım. Bu tarifin benzerlerini çeşitli bloglarda bulabilirsiniz. Kremalı, labneli, muzlu, çilekli nasıl isterseniz var. Ben kendi damak tadımıza göre yaptım, hem kolay hem de lezzetli.
* Şekeri özellikle 3 yemek kaşığı kullandım, bisküvi de şekerli olduğu için yeterli. Genellikle tariflerde 5 yemek kaşığı ya da 1 çay bardağı kullanılmış.
Muzlu Magnolia Puding (6 kişilik)
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurtanın sarısı
2 kaşık (tepeleme) mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket (200 ml) taze krema
1 paket (150-200 g) bebe bisküvisi
2 muz
- Puding için süt, şeker, mısır nişastası ve yumurta sarılarını çırpın. Orta dereceli ateşte devamlı karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Ara sıra karıştırın, puding oda sıcaklığına gelince kremayı ilave edip çırpın.
- Bisküvileri robottan geçirin, muzları dilimleyin.
- Kaselerin altına 1-2 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun. Üzerine Puding - muz - puding şeklinde sıralayın. En üstü de bisküvi ve muz dilimleri ile süsleyin.
- Muzlar çabuk karardığı için en üstteki muz dilimlerini servisten önce koyabilirsiniz.
5 yorum:
Elinize sağlık bu puding bu sıralar çok moda ben de deneyeceğim sevgiler...
teşekkür ederim, gerçekten çok moda, eksik kalmayalım :)
Sevgilerimle...
Puding ve muz harika ikilidir her zaman için... fotoğraf da ayrıca güzel... Elinize sağlık
Sonunda ben de denedim bugün çileklisini. Paylaşım için teşekkürler adaşım :)
Afiyet olsun :))
Yorum Gönder