22 Şubat 2011 Salı

Yoğurtlu Kereviz Salatası


Kış Sofralarının Vazgeçilmezi
Kereviz salatası lezzeti ve kolaylığı açısından kış sofralarımızda sıklıkla yer alıyor. Benim gibi salata severseniz, yoğurtlu sebze karışımlarını seviyorsanız çay sofralarında bile çeşit çeşit ekmeğin yanına da yakıştırırsınız.
* Sağlıklı bir salatam olsun derseniz mayonezi eklemeyebilirsiniz ama lezzeti arttırdığı kesin.
* Kereviz salatasının içine dövülmüş ceviz de eklenebilir ancak bekledikçe salatanın rengini kararttığı için ben tercih etmiyorum.

Yoğurtlu Kereviz Salatası
2-3 adet orta boy kereviz
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1/2 çay kaşığı tuz

Üzerine 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu / ceviz
  • Kerevizleri soyunca kararacağı için öncelikle yoğurt karışımını hazırlayın. Bunun için derin bir kasenin içinde yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve mayonezi özleşene kadar çırpın.
  • Kerevizleri soyup rendeleyin, yoğurt karışımına ekleyip iyice karıştırın.
  • Salatayı servis tabağına alıp üzerini dereotu, ceviz vs. ile süsleyin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Berat Vurucuel dedi ki...

r10 nick yoncalar

bugün yemekte hangi salatayı yapsam diye düşünüyordum :) ve verdiğiniz tarif doğrultusunda kereviz salatası yapmaya karar verdim

murat dedi ki...

krevizin kokusunu bile sevmedim oldu olası yemekleri nasıl severek yeniliyor anlamadım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails