25 Ekim 2010 Pazartesi

Pizza Hut Tarzı Pizza


Pizza Denemeleri
Her zaman tarif ve fotoğraf eklemesem de bir çok pizza hamuru denemem oluyor. Bugün günlerden pazar olmasının da verdiği rahatlıkla mutfakta oyalandım durdum. Sonunda ortaya Pizza Hut tarzı bir pizza ve muzlu rulo pasta çıkabildi sadece. Tarif Food.com'dan. Hamura sadece tarifte olan msg (mono sodyum glutamat, E621)'ı eklemedim, soğan ve sarımsak tozu yerine de asıllarından azıcık ekledim. Mutfağı toparlamaya o kadar dalmışım ki pizzayı fırında biraz fazla tutmuşum, bir daha ki sefere daha dikkatli olmak lazım. Pizzanın tadına yine Yiğit ve Alp baktı, "güzel olmuş mu? " diye sorduğum da "güzel değil, mükemmel olmuş" dediler, daha ne isterim!

Pizza Hut Tarzı Pizza Hamuru

1 1/3 cup su
2 teaspoon toz şeker
1 1/4 teaspoon tuz
2 tablespoon zeytinyağı
2 cup beyaz un
1 cup tam buğday unu
1 teaspoon kabartma tozu
1/4 teaspoon sarımsak tozu (1 diş rendelenmiş sarımsak)
1/4 teaspoon soğan tozu (2 diş sarımsak büyüklüğünde rendelenmiş soğan)
1 1/2 teaspoon instant maya

* Ölçüler ekmek makinasının bardak (cup), küçük kaşık (teaspoon) ve büyük kaşık (tablespoon) ölçüleridir.

Topping (Sos) Malzemeleri

1 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mercanköşk
1 diş sarımsak rendesi
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Topping (sos) için tüm malzemeleri pişirip soğutun.
Üst malzeme: Kaşar, salam, sosis, sucuk, kırmızı közlenmiş biber, mısır, zeytin....

Ayrıca 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Makinanın ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su, tuz, şeker ve zeytinyağını koyun. Ezilmiş sarımsak ve soğanı ekleyin. (sarımsak ve soğan tozu kullanacaksanız un ile beraber koyun).
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin, kabartma tozunu unun üzerine serpin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı hamur programını (1,5 saat) seçerek çalıştırın.
  • Hamur programı sona erince 40 * 27 cm lik bir tepsiye yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine 2 yemek kaşığı mısır unu serpin. Hamuru elinizi ara sıra unlayarak tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika kadar hamuru tepside mayalandırın. (ortam mutlaka sıcak olmalı, gerekiyorsa fırın içinde mayalandırın.)
  • Hamurun üzerine pişip soğumuş topping (sos) malzemesini yayın. Sosun üzerine biraz kaşar peynir rendesi serpip istediğiniz malzemeyi yerleştirin, 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
  • Hamur ve malzemeler pişince tekrar kaşar peyniri serpin, peynir eriyip kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Prensler beğendiyse bu tarifleri denemeli Pınarcığım ellerine sağlık ...

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.