Sütlaç yapmak her zaman gözümde büyür, hep annem kadar güzel yapamayacağımı düşünürüm. Ne çok sulu ne de çok katı olan sütlaçları sevmem, bu yüzden de bizim ev halkından başka yerde sütlaç yemeyi pek tercih etmem. Neyse ki artık annem gibi sütlaç yapmayı öğrendim, çok sık olmasa da ara sıra bizim evimizde de sütlaç yapılıyor.
Bu kadar mızırdayan yazıdan da anlaşılacağı üzere pek keyifli değilim bu aralar. Ne yemek yapmak, ne de tarif yazmak ruh ve beden durumuma uymuyor. Kendimi Ramazan ayına uygun yeni tarifler denemek için zorluyorum, arkadaşlarıma söz verdiğim gibi ama kısa bir süre sonra...
Fırında Sakızlı Sütlaç
1 su bardağı pirinç
3 tane damla sakız (dövülmüş)
16 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 litre sütten 1 çay bardağı kadar ayırın. Sütü derin bir tencereye alıp kaynatın. Yıkanmış pirinçleri ilave edip pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Şekeri ve damla sakızını da ilave edip kaynatın.
- 1 çay bardağı sütü derin bir kaseye alıp içinde mısır nişastasını eritin. Kaynayan pirinçli süte bu karışımı ilave edin. Sütlaç koyulaşana kadar karıştırın. 2-3 dakika kaynatıp ocağı kapatın.
- Sütlacı fırına dayanaklı kaselere dağıtıp, 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
5 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
bende aynı dertteyim hep kıvamını tutturamamktan korkarım.ellerne saglık.
Nefis olmuş ellerinize sağlık....
ellerinize saglik cok guzel gorunuyo
bayilirim firinda sutlaca
normal sutlaci alip yemem firinda olunca hic birakmam :) hele bide sakizli olursa tamam
Pınarcığım eline sağlık anne kıvamını bende çok uzun denemelerden sonra buldum onlar göz kararı yapıyorlar .Sevgiler..
Yorum Gönder