10 Mayıs 2010 Pazartesi

Mantar Kurabiye


Çay saati tariflerine devam, her ne kadar hiç biri yeni yapıl(a)masa da blogu boş bırakmaya gelmiyor.  Bu aralar tembel bir anneyim, eve dönünce doğru dürüst bir akşam yemeği hazırlamak için uğraşıyorum sonra pilim bitiyor. Şu sıralar oğlumun alerjileri artmış bir şekilde devam ediyor ve yine çeşit çeşit ilaç kullanıyor. Dün biraz yağmur yağdı, havadaki çöl tozları, polenler yere indi de biraz daha rahatladık. Tüm haftasonu koşuşturmalarına bu hafta bir de sınav ve hastalıklar eklendiği için zamanın nasıl geçtiğini yine anlayamadım, neredeyse mutfağıma hasret kaldım.

Çayın yanına bizim evde en çok kek tercih edilir, varsa kurabiyelere de kimse hayır demez. Zaman zaman yeni tarifler denesem de bazı çeşitleri yapmak daha kolayıma geliyor, mantar kurabiye de bunlardan birisi.

Mantar Kurabiye

(1 bardak = 1 cup = 230 ml)
2 yumurta
3/4 cup toz şeker
1 cup buğday nişastası
250 g tereyağ
2,5 cup un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
üzerine 1 yemek kaşığı kakao
  • Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hafif bastırarak dizin.
  • Bir şişe kapağını veya şekillendiriciyi önce kakaoya sonra kurabiyelere hafifçe bastırın.
  • Kurabiyeleri 170 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.ellerine saglık.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Geçmiş olsun,mantar kurabiye çok gördüm,yedim ama bir türlü yapmadığım bir tatdır.İşallah bir gün yapacağım.Sizinkide çok hoş olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerrr...

deniz dedi ki...

pınar hanım ben mantar kurabiyenizi denedim ellerinize sağlık sizinki çok güzel olmuş ben yaptım ama hamur çok yumuşak oldu biraz daha un ekledim fakat bu seferde ağızda dağılan kurabiye olmadı ölçülerde yanlışlık olabilirmi açıklarsanız sevinirimm
şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Deniz Hanım merhaba,
kurabiyenin istediğiniz gibi olmadığına üzüldüm, ölçüleri tekrar kontrol ettim, sorun yok. Bazen un çeşidine göre farklılıklar olabiliyor, unu eklerken biraz da nişasta eklerseniz (oranı bozmadan)tadı daha iyi olur.
Sevgilerimle