22 Mart 2009 Pazar

Kiremitte Karides ve Soğan Salatası



Yiğit bir çok deniz ürünü gibi karidesi de çok seviyor. Karides güveç, kiremitte karides, karides salatası bizim evde sıklıkla yapılır. Karidesi genellikle dondurulmuş olarak kullanıyorum, buzdolabında da daima bulunduruyorum.

Bu tarif ölçüsüz, tek bir kase ya da daha fazlasını yapabilirsiniz. Sarımsak seviyorsanız bol kullanın.

Kiremitte Karides

Dondurulmuş Karides
Sarımsak
Zeytinyağ
Kaşar peynir
Kırmızı toz biber
  • Dondurulmuş karidesi çok az suda diri kalacak şekilde pişirin, suyunu süzün.
  • Tavada zeytinyağında iri doğranmış sarımsakları kavurun. Karidesi ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Ocağın altını kapatıp toz biber ekleyin.
  • Kiremit kaselere karidesleri paylaştırın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin. Peynirler eriyip kızarana kadar fırınlayın.


Kuru Soğan Salatası

Yiğit bebekliğinden bu yana taze ve kuru soğanı çok sever. Bebekken özellikle diş çıkarma döneminde bol bol soğan kemirmişliği vardır. Şimdi de bir çok yemeğin yanında özellikle de deniz ürünleriyle soğan yemeyi seviyor. Kuru Soğan Salatasını balıkların ve ciğerin yanına mutlaka yapıyorum.

3-4 kuru soğanı piyazlık doğrayıp, çok az tuz ile ovun. Yarım demet maydanozu ayıklayıp doğrayın. Servis tabağına aldığınız soğan ve maydanozun üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı sumak, yarım limon suyu ve istediğiniz kadar zeytinyağını gezdirin ve iyice karıştırın.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Pınar...tam da buzluktaki karidesleri ne yapsam diye düşünürken tarifine rastladım.Hemen uygulanacak ! Ellerine sağlık,sevgiler

zehra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pınarcığım bu tarifinle bilmeden ne yaptın biliyor musun? Bu karides tarifi sadece bir eksikle -o da bol maydonoz- bir ispanyol yemeği. İsmi de gambas pil pil. Tek kelimeyle nefis olur, çok sık yaparım ben de ve ilke de bayılarak yer.Denemek isteyenlere duyurulur, parmaklarınızı yersiniz ;)

Not: Çorbayı deneyeceğim bugün, dua et sevsin benim sıpa :(

Adsız dedi ki...

ablaaammm
ellerine sağlık :)
bende istiyorum bendeeee
ama sadece bana özel olsun :)
Baar'ın