19 Kasım 2008 Çarşamba

Ayva Marmelatı



Geçen hafta sonu yaptığım marmelatı biraz daha bekletmek istemedim. Hem mevsimi hem de bu aralar biraz ağır gidiyorum, hızlanmak lazım. Tarifin kaynağı İzmir'de beraber çalıştığım, halen görüşmekten mutlu olduğum Bengi Hanım, sanırım onunda yengesinin tarifi.

Evin en çok meyve tüketen, bize de yedirten ferdi bu aralar ortalarda olmayınca dolaptaki meyveler birer birer tatlı, pasta, marmelat oldular. Ayvalardan gerçekten çok lezzetli marmelat oldu, bize büyük :), annemlere ve Çiğdemlere de birer küçük kavanoz çıktı.

Malzemeler
1 kg ayva (3 iri boy)
1 kg toz şeker
1 çay bardağı su
1/2 limon suyu
3-4 karanfil
5-6 ayva çekirdeği
  • Ayvaların kabuklarını soyup düdüklü tencerenin içine rendeleyin. Üzerine şeker, su, limon suyu, karanfil ve renk vermesi için ayva çekirdeklerini de koyun. Tencerenin kapağını kapatıp buhar çıkmasını bekleyin.
  • Buhar çıkıp basıncı yükselince 5 dakika pişirin. Marmelatı tencerenin içinde iyice soğuttuktan sonra kavanoza alın.
Afiyet olsun.

30.11.2008 Notu: Ayva marmelatı bizimkiler tarafından çok sevilince bu hafta sonu da ayva reçeli yaptım. Ayvaları küçük küçük doğradım, aynı ölçüler ve yöntemle pişirdim, tek farkı daha fazla ayva çekirdeği koydum. Bu sayede rengi daha kırmızı oldu.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Pınarcığım, ben ayva marmeladını pek severim. Hele kurabiyenin içinde.. Çok güzel olmuş. Karanfil de yakışmıştır.

ellerine sağlık hayatım

sıcacık sevgiler.

egeli dedi ki...

ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM PINARCIM,EEE AYVA ZAMANI GELDİ ,REÇELİDE YAPILIR ARTIK,CANIM ELLERİNE SAĞLIK,ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık canım,harika olmuş marmelatın,rengine bayıldım.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pınarcığım tembel reçelseverler için mükemmel ve çok başarılı bir tarif..çok teşekkür ederim..
ışık

Adsız dedi ki...

Işık Hanım, beni çok sevindirdiniz, beğenmenize de sevindim. Teşekkür ederim.