2 Ekim 2008 Perşembe

Güllaç


Güllaç tarifi anneme ait, evimizde Ramazanda 1-2 kere mutlaka yapılır. Ben cevizli ve fıstıklısını seviyorum, üzerinde de mutlaka nar taneleri olmalı, sakızlı muhallebilisi de güzel oluyor. Onun tarifi de burada.

malzemeler
12 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750 g toz şeker
nar taneleri
dövülmüş ceviz / antep fıstığı 


  • Süt ve şekeri kaynatın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin, diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi 6 güllaç yaprağı için yapın, üzerine bol ceviz dökün. Kalan 6 yaprak için de aynı işlemi tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Tepsiyi buzdolabında 1-1,5 saat bekletin.
  • Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.
  • İsterseniz arasına ceviz koymayabilirsiniz, bekledikçe rengi koyulaşır. Sadece güllacın üzerini ceviz, antep fıstığı, nar ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çok tatlı sevmiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz, isteğe göre süte vanilin, damla sakızı da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

9 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Sevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...sevgiler...

egeli dedi ki...

ELLERİNR KOLLARINA SAĞLIK PINARCIM,GÜLLAÇ NEFİS GÖRÜNÜYOR...SEVGİLER

şeker pasta dedi ki...

Anne kedi ellerinize sağlık
Geçmiş bayramınız kutluyorum
Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Güllaçı bende çok seviyorum. Çokta nefis görünüyor sizinki. Sevgilerimle..........

durutarifler dedi ki...

Ben de ramazanın son günü güllaç yufkalarından aldım. Bir daha bulmak mümkün olmuyor çünkü. Baktım üstünde 1 yıl dayanabildiği yazıyordu. O yüzden bir kaç tane alıp kenara atmak lazım aslında.

Bu arada Adana'lı komşularımdan Seç'in antepfıstıklı tel kadayıf tatlısından yedim. Son derece hafif ve lezzetliydi.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de ramazanda yapmıştım hayatımda ilk defa, akşamdan yapmam gerektiğini anlamıştım, sağolsun ailem seslerini çıkarmadan tabaklarındakileri bitirmişlerdi :) Anneciğinin ellerine sağlık Pınar'cım, hem güllacın görüntüsü hem de sunumu çok hoşuma gitti, masaörtüsü ve servis tabağı çok yakışmış.. Bu arada muhallebilisini hiç duymamıştım, merakla bekliyorum onu da..

Tijen dedi ki...

Ben bu yıl hiç güllaç yemedim, piyasadan yok olmadan alıp yapsam bari.

Fikrin Ne? dedi ki...

çok guzel gorunuyor ama yıyemıyorumm

Guler dedi ki...

Merhabalar

Güllaç en sevdiğim tatlıdır.Bir tepsiyi hiç redetmem yerim hele bu kadar da şahane olursa.