30 Mayıs 2008 Cuma

Kahvaltılıklar


Hafta sonu geldi nihayet, bugün için yayınlanabilecek en güzel tarif kahvaltılık seçenekleri benim için. Herkesin bildiği, yaptığı lezzetli çıtırlar...

Domatesli Sucuklu Ekmek

Tost ekmeği veya dilimlenmiş bayat ekmekler
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş domates
Kaşar peyniri
  • Tost ekmeğinin üzerine önce sucuklar yerleştirilir. Üzerine domatesler sıralanır. Üzerine kaşar peyniri konup fırının ızgara seçeneğinde peynir eriyip üzeri kızarana kadar fırınlanır.


Maydanozlu Peynirli Ekmekler


150-200 g beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tost ekmeği veya dilimlenmiş bayat ekmekler
  • Derin bir kasede beyaz peynir çatalla ezilir. İnce kıyılmış maydanoz, yumurta, tereyağ ilave edilip güzelce karıştırılır. Ekmeklerin üzerine karışım yayılır. Fırının ızgara seçeneğinde üzeri kızarana kadar fırınlanır.


Çikolatalı Muzlu Tost

Tost ekmeği

Nutella

Dilimlenmiş muz

  • Tost ekmeğinin arasına bolca nutella sürüp dilimlenmiş muzları koyup tost makinesinde pişirin. Çikolata sevenlerde bağımlılık yaratacak kadar lezzetli oluyor. İsterseniz muz kullanmadan yapabilirsiniz. Benim gibi tostları fazla kızartmayın :)

Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

selam
ekmekler gel beni ye diyor
çok güzel ellerine sağlık

sofrakeyfi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Pinar cim bittim ben bunlara hele nutella li muzlu olana,harika bir kahvalti alternatifleri,ellerine saglik gulum,opuyorum kendine iyi bak,mutlu hafta sonlari.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

İLKAY dedi ki...

Sevgili Pınar'cığım ,
ben nutella kavanozundan başımı çıkartmaya çalışırken sen böyle nefis bir tarif verdin..olmadı şimdi::)))),denemek lazımmmmmmmmmmmmmmmm
ufffffffffffffffffffffffffff
sevgileirmle,
ilkay

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Anne kedimmmmm,

Sen beni mahvettin, ne diyeyim ben sana:)) Kendimi tutuyordum, birşeyler atıştırmamak için, ama bu güzel şeylerin üzerine bana müsaade, mutfaktayım ben soran olursa:))))

Sımsıcak sevgiler, öptüm seniii.....

elma şekeri dedi ki...

Hmm muhtesem görünüyorlar.Ellerinize saglik.
Sevgilerimle...

egeli dedi ki...

ziyaretin için sana teşekkür ederim,ama senin de kahvaltılıkların muhteşem olmuş inan,ben kahvaltı yapmaya bayılırım,her öğün yapabilirim...sevgiler

durutarifler dedi ki...

Bunu da çok merak ettim. Çok kolay ve güzel görünüyor. Oğluşuma yapayım.