24 Nisan 2008 Perşembe

YE # 33 Pizza Börek



Leziz Yemekler'in ev sahipliği yaptığı YE #33 Börek Etkinliğine katılmayı çok istiyordum. Aslında patlıcanlı börek yapmayı deneyecektim ama vakit olmadı. Benim ilk deneyimim olacaktı daha önce Firdevs Teyzem yaparken görmüştüm ama kısmet değilmiş. Hep aynı şeyi söylüyorum ama hem iş hayatım çok yoğun hem de boş vakitlerimin tümünü oğlum için ayırıyorum. Böyle olunca patlıcanlı börek denemesi bir başka zamana kaldı. Sevgili Özlem kolay gelsin!

Pizza Börek hem kolay hem de pratik bir tarif. Çok kişinin bildiği tava böreği aslında. Bu böreği daha önce misafirlerime yapmıştım, ANNE KEDİ'de yer alacağı günü bekliyordu, kısmet bu etkinlikmiş. Böreğimin dilimlenmiş halinin fotoğrafını çekememiştim.



Tavada Pizza Börek

2 yufka
1 domates (küp küp doğranmış)
Doğranmış sucuk, salam, mantar (ya da istediğiniz farklı malzemeler)
1 diş ezilmiş sarımsak
Kekik
Rendelenmiş Kaşar
Börek harcı için 1 yumurta, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ iyice çırpılır.
  1. Öncelikle teflon tava yağlanır. Yufkanın 1 tanesi bütün halde tavaya yayılır. Yufkanın kenarları tavadan taşmalı. Hazırlanan börek harcından yufkanın ortasına iyice yayılır.
  2. İkinci yufka ikiye bölünür. Yarısı tavanın içine yerleştirilir, üzerine harç gezdirilir.
  3. Önce küp küp doğranmış domates, sarımsak yufkanın üzerine yerleştirilir, üzerine kekik serpilir. Domateslerin üzerine doğranmış, sucuk, salam, mantar vs. yerleştirilir. En üste rendelenmiş kaşar konur.
  4. Kalan yufka malzemelerin üzerine yerleştirilir ve üzerine börek harcı gezdirilir. Tavanın kenarlarından sarkan yufkalar içeri doğru katlanır. Yufkaların arasına yine harç sürülür. Tamamen kapanınca tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir.
  5. Böreğin altı kızarınca tava kapağının yardımıyla tersi çevrilir, kızarana kadar pişirilir.
  6. Servis tabağına alınıp dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

13 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Anne Kediiiimmm,

Çok enfesss bir şeye benziyor buuu, hemen de yapılır, ani misafie birebir bence....

Alttaki çorbaya da bayılırım, olsa hemen bir kase içerim:)))

Ellerine sağlık canikom,

Yiğit'e ve sana kocaman öpücükler, sımsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

Rapunselimmm teşekkür ederim, hem de çok çok kolay, istersen iç malzemesini değiştirip değişik börekler yapabilirsin ;)
Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. enfes bir lezzet olmuş. en kısa zamanda deneyeceğim. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhabalar tava böreği çok hoş olmuş benim de b enzer bitarim var elinize sağlık

Adsız dedi ki...

nefissssssssssssssssss

İLKAY dedi ki...

Pınar'cığım canım nefis bir börek olmuş...bir de ocakta pişince daha mı güzel oluyor sanki...özellikle peynirli olunca su böreği gibi oluyor....ellerine sağlık canım...
Sevgilerimle canım...

Adsız dedi ki...

İlkaycım haklısın, peynirli de çok güzel oluyor, yumuşacık.

Adsız dedi ki...

ablişko
harika olmuş eline sağlık.
ben tava böreğini yaparken kaşar peynirleri havuz gibi yapıp içerisine bir yumurta kırıyorum. daha sonra dikkatlice alt yüzünü kısık ateşte pişiriyorumki yumurtası güzelce pişsin. daha sonra diğer yüzünü kızarttıktan sonra ortadan ikiye kesip sarısı akarken servis yapıyorum. hem lezzetli hem de iştah kabartıcı oluyor. demenizi tavsiye ediyorum :)
çiçem

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine saglik. Güzel bir hafta diliyorum, hoscakal.

Adsız dedi ki...

Çiçemcim bilmez miyim, bir ara kahvaltılara çok yapardım. İyi oldu hatırlattığın, öpüyorum.

gülşen dedi ki...

Pınar Hanım hazırlanan harçla yufkaların içi ıslak gibi kalıyormu,yoksa piştikçe çekiyormu sosu,eşim ıslak gibi olan börekleri sevmiyorda,bu kıvam sizce iyimi,cevabınıza göçre deneyeceğim.
birde içindeki domates cıvık bir hal bırakırmıki diye düşündüm dlmatesi çıkarsammıki:)birde büyük boy teflon tavada yapmalıyım değilmi?sevgiler...

gülşen dedi ki...

pınar hanım ben denemiş bulundum artık dün bu tarifi ve inanılmaz yağlı oldu,birdahakine ancak birkaşık yağ koyatım koyarsam,lezzeti güzeldi ama yağ miktarı çok fazla oldu:(

Adsız dedi ki...

Gülşen Hanım kusura bakmayın, yoğun iş ve ev hayatı nedeniyle bir süredir blogla ilgilenemiyorum, mesajım gecikmiş oldu.
Lezzetini beğenmiş olmanıza sevindim ama yağ oranını değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi. Bize çok yağlı gelmiyor ama tamamen kişilere göre değişebilen bir durum. Bir de ben sıvıyağ olarak sadece zeytinyağ kullanıyorum, sevdiğimiz için yağlı gelmiyor olabilir.
Tekrar gecikme için kusuruma bakmayın.
Sevgilerimle