6 Kasım 2007 Salı

Sosisli Zeytinli Poğaça



Sosisli ve zeytinli poğaçayı erkenden kalkıp okula, işe yetişmeye çalıştığımız sabahlar için yapıyorum. Çayın ya da sütün yanında iyi oluyor. Sabah kahvaltısında Yiğit bol malzemeli tost istiyor ama acelemiz olduğunda poğaça ya da kekler kurtarıcımız oluyor.

Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
125 g margarin
6 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ayrıca doğranmış sosis ve biberli yeşil zeytin

Hamur yoğurulur. Doğranmış yeşil biberli zeytin ve doğranmış sosis ilave edilip tekrar yoğrulur, malzemenin ezilmeden karışması sağlanır. Küçük parçalar koparıp, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

pınar ne ara yapıyosun bunları.17025 hazırlarken miiii))))))))eline sağlıkkkkkk.yemiş gibi oluyoruz valla.

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim, umarım 17025'i alırız, kutlama pastasını da ben yaparım :)

Adsız dedi ki...

Pınar'cığım,

Siteni birkaç günde bir ziyaret ediyorum. Şu sıralar malum iştahım da iyice açık olduğundan ne görsem canım istiyor. Şimdi mutfağa bu poğaçayı sabah kahvaltısına yetiştirmeye gidiyorum. Öptüm...

Adsız dedi ki...

İpek'im ellerine sağlık, afiyet olsun. Kaç gündür aklımdasın, en uygun zamanda arayacağım. Öptüm.

Adsız dedi ki...

Poğaça harika oldu. Yapması-pişirmesi sadece 35-40 dakika sürdü. Yeşil yerine siyah zeytin kullandım. Galiba bu yüzden biraz tuzsuz oldu. Bir daha sefere tuz koysam, hamuru bozar mıyım, ne dersin? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

İpekcim,
Bence sorun olmaz. Bir dahaki sefere ben de siyah zeytinle deneyim. Ellerine sağlık.