8 Kasım 2007 Perşembe

Limonlu Hindistancevizli Muffin


Bu aralar kekler ve muffinler dünyasına daldım. Sürekli muffin yapmak istiyorum. Hem yapması kolay geliyor hem de lezzetli oluyor. Artık farklı tarifler denesem iyi olacak. Aslında yeni tariflerimi annem ve babam İzmir'e geldiğinde denemeyi düşünüyorum.

Bu tarifi bir ara bloglar arasında gezinirken kaydetmişim ama blog adresini almamışım. Bu sefer hem büyük hem küçük kalıplarımı kullandım, irili ufaklı muffinlerim oldu.

Malzemeler
100 g tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
½ su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı hindistan cevizi

1. Tereyağ, şeker ve limon kabuğu rendesi mikser ile çırpılır.
2. Yumurtalar eklenir, çırpılır.
3. Süt eklenir çırpılır.
4. Limon suyu eklenir, çırpılır.
5. Hindistan cevizi rendesi, elenmiş un, kabartma tozu eklenir, karıştırılır.
6. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım,

Bu haftasonu hamaratlığım tuttu. Bu harika muffinleri de yaptım. Çok güzel oldu. Cevizi çok sevdiğim için biraz koysam mı diye düşündüm ama iyi ki koymamışım. Limon ve hindistan cevizinin aroması birarada o kadar muhteşem ki, ek bir şeye gerek yok. Teşekkürler...