7 Ekim 2007 Pazar

Tatlı Ekmek



Zencefilli Tarçınlı Tatlı Ekmeği Sinbo ekmek makinemin beyaz normal ekmek tarifine ilaveler yaparak pişirdim. Ekmek makinem arkadaşlarımın hatırası, Ankara'dan ayrılırken verdikleri güzel hediyelerden birisi. Esin, Arzu ve Hatice'ye onlar için de ekmek yapacağıma söz vermiştim. Tatlı ekmeği onlara gönderiyorum :)

Ekmeğin içine eklediğim portakal reçeli evimizden hiç eksik olmaz, Yiğit çok sevdiği için yaz kış yaparız. Sonucun nasıl olacağını tahmin edemediğim için çok fazla koymadım ama bir daha ki sefere daha fazla koyabilirim.

Baharatları eklemeden önce karıştırdım, makineye unla beraber koydum. İnce ince doğradığım portakal reçelini de sinyal sesiyle beraber ekledim. Ölçüler makinenin ölçü kapları ve 900 gram ekmek için.

Malzemeler:

1,5 kap süt
2 küçük kaşık ölçek tuz
2 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvı yağ
4 kap ölçek un
1,5 küçük kaşık ölçek kuru maya
1/3 çay kaşığı toz zencefil, tarçın, Hindistan cevizi karışımı
1 yemek kaşığı ince doğranmış portakal reçeli

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pc-İnternet
Televizyon
Sinema
Müzik
Spor
Otomobil
Gezi
Eğlence
Sağlık gibi ana kategorileri olan bir sitede editor yazar olarak çalışmak istermisiniz?Eğer cevabınız ise şu adresten hemen iletişime geçin kudretali@gmail.com

Adsız dedi ki...

Pınarcım görüyorumki iş teklifi almışsın:)kesinlikle değerlendir.
ekmeğin vallahi çok güzel görünüyor.zaten bir başka çeşidinin tadına da bakmıştım.harikaydı.portakallı keki ve kabağı dönünce denemeyi düşünüyorum.bu arada bayram sonrası içinde 5 gün izin aldım.bayramda kesinlikle bekliyorum.mutlaka geliyorsunuz.öptüm seni.selamlar.