31 Ekim 2007 Çarşamba

Bir Dilim Kek (Haşhaşlı Kek), Sıcak Süt ve Kitaplar


Annemin odama bir tabak, içinde artık evde ne varsa kek, börek, kurabiye ve bir bardak içecek getirdiği, sabahlara kadar ders çalıştığım öğrencilik zamanlarından hatıra bu üçlü. Gece sessizliğinde çalışmayı sevdiğim için karnım acıkır diye annem mutlaka bir tabak hazırlardı. Bu durum ben de alışkanlık yarattı, kek ve kurabiyenin yanında mutlaka sıcak süt istiyorum.

Yiğit henüz geç saatlere kadar çalışma döneminde değilse bile atıştırmalara ve kitaplara çok düşkün. Son zamanlarda okuduğu kitap çok güzel ve tam da yaşına uygun; bol macera, heyecan ve arkadaşlık var.

Arthur ile Minimoylar ünlü Fransız film yönetmeni Luc Besson, serüvenlerini filme de aktardığı yepyeni bir kahramanla, on yaşındaki melek yüzlü, fırça saçlı, çilli suratlı Arthur'le tanıştırıyor bizi. Dört kitaptan oluşan bu dizinini ilk kitabında, anneannesinin yanında kalan Arthur'ün sıkıntısı büyük. Çünkü evleriyle bahçelerini ele geçirmek isteyenler var. Dedesiyse dört yıldır kayıp. Küçük kahramanımız, ne yapacağını kara kara düşünürken, dedesinin evin değişik yerlerine bıraktığı ipuçlarını izleyerek Minimoylar Ülkesi'ne geçiyor. Prenses Selenya'yla ve Minimoylarla tanışıyor. Üç gün içinde gizli hazineyi bulmak, sineklere binmiş savaşçılarla ve kötü kalpli bir büyücüyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Üstelik de bir Minimoy kadar ufacıkken. Arthur ve Minimoylar, sizi olağanüstü bir serüvene, fantastik bir ülkeye, gizemli minicik yaratıkların masalsı yaşantılarına götürecek. (Kitap arka kapağı) Can Yayınları-Can Çocuk.

Ben de sıcak sütün yanına Portakallı ve Haşhaşlı Kek yapmayı tercih ettim. Tarifi Portakal Ağacı 'n da görmüştüm, gerçekten çok lezzetli oldu, hemen tüketildi.


Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
½ su bardağı sıvı yağ
¾ su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu

  • Şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Tüm malzemeleri sıraya göre teker teker ekleyin.
  • En son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: