18 Ekim 2007 Perşembe

Ananaslı Cheesecake


Ananaslı Cheesecakeler, birkaç tarifin ve tecrübenin karışımı oldu. Aslında tercihim pişirilmeden yapılan cheesecakeler. Daha önce bir kez tariflerin ve fotoğrafların cazibesine dayanamadım denedim ama sonuç istediğim gibi olmamıştı. Bu sefer muffin kalıplarında yaptım, görünümleri de lezzeti de güzel oldu.


Malzemeler:

Taban

Burçak bisküvi ve tereyağ

Krema

1 paket Labne

1 yumurta

1 kaşık buğday nişastası

1 poşet krem şanti

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı pudra şekeri

Ananaslı sos:

1 su bardağı ananas suyu

Nişasta

Doğranmış ananas dilimleri

  1. Bisküviler robotta çekilip un haline getirilir, tereyağ ekleyip tekrar karıştırılır. Kalıpların altına bu karışım bastırarak yerleştirilir. Ben 1 paket bisküvi kullandım, tereyağını kıvamına göre ayarladım.
  2. Krema için önce krem şanti süt ile hazırlanır. Sonra diğer malzemeler eklenerek mikser ile karıştırılır.
  3. Bisküvilerin üzerine krema kalıbın 2/3'ni geçmeyecek şekilde paylaştırılıp, 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  4. Cheesecakeler fırından alınıp soğutulur. 1 gece buzdolabında bekletilir.
  5. Sos için ananas suyu nişasta ile pelte kıvamında pişirilir. Sos ılınınca cheesecakelerin üzerine dökülür. Ortalarına ananas koyup, servis yapılır.

* Cheesecake pişince mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli, hem kalıptan kolay çıkıyor, hem de tadı daha güzel oluyor.

Afiyet olsun.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ablacığım, ellerine sağlık... çok lezzetli görünüyor. ankaraya gelince bize de yaparsın di mi :))
seni çok seven kardeşin BaaR

bu arada el yapımı davetiyeler üzerine çalışmaya başladım. ilk örneklerimi göndereceğim... umarım sitende yayımlarsın :))

Adsız dedi ki...

ablacığım, ellerine sağlık... çok lezzetli görünüyor. ankaraya gelince bize de yaparsın di mi :))
seni çok seven kardeşin BaaR

bu arada el yapımı davetiyeler üzerine çalışmaya başladım. ilk örneklerimi göndereceğim... umarım sitende yayımlarsın :))