27 Ağustos 2007 Pazartesi

Hafta sonu Ankara

Hafta sonu Yiğit'i anneanne ve dedesine bırakmak için Ankara'ya gittik. Oğlumun yaz okulu bittiği için bize Ankara yolu gözükmüştü. Ankara'da ailemle beraber olmak çok güzeldi. Dolu dolu iki gün geçirdim. Benim için bol muhabbet, bol yemek, bol kahkaha, bol gezmek, bol alışveriş oldu. O kadar yoğun geçti ki arkadaşlarımı arayamadım, beni anlamışlardır umarım. Anneannemi bile yola çıkmadan bir saat önce arayabildim.
Bu arada annemin patchwork yatak örtüsünün fotoğraflarını da çektim. İzmir'in güneşine dayanamayıp solan patchwork çantamı da anneme teslim ettim, bakalım neler yapacak? Yatak örtüsü annemin aylarını aldı ama bence sonuç çok güzel oldu. Her motifi tek tek elinde dikti, birleştirdi, çok uğraştı. Annem önümüzdeki günlerde dikmek için yeni bir örtünün hazırlıklarına başlamış, şimdiden bol bol sabır diliyorum, kolay gelsin annecim.






Cumartesi akşamı Çiçem'in lezzetli kalamarlarından yedim. Beni tanıyanlar bilir kalamara bayılırım, her gün olsa yerim. Kalamarın yanında karides güveç ve zeytinyağlı börülce de vardı. Onların fotoğrafları güzel çıkmamış eklemekten vazgeçtim.



Çiçem'in Kalamar Tavası:
1 kg hazır kalamar
1 şişe soda
4-5 yemek kaşığı un
tuz

Un, soda ve tuz ile derin bir kapta yoğun bir karışım yapılır. Yıkanıp, suyu süzülen kalamar bu karışıma bulanıp kızgın yağda kızartılır. Kızaran kalamarlar yağının süzülmesi için peçete üzerine alınır. Tarator ya da istenilen farklı sosla servis yapılır.

Pazar günü dönmeden önce BaaR'ın istediği yıldız kurabiyelerden pişirdik. Kurabiyeleri fırından daha erken almamız gerekiyormuş ama tatları çok güzeldi. Tarif Ufuk Mutfakta 'nın damla çikolatalı kurabiye tarifi. Biz damla çikolata yerine evdeki fazla çikolataları kırarak kullandık. Bana göre çok tatlıydı ama herkes çok beğendi.

Damla Çikolatalı Yıldız Kurabiye:
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
  • Tereyağını ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yumurtalarıda ekleyin, çırpın.
  • Bu karışıma tuz, kabartma tozu, nişasta ve azar azar unu ekleyerek yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince damla çikolataları ekleyerek, sadece çikolatalar hamurla karışıncaya kadar yoğurun.
  • Hamuru merdane ile açın ve kalıpla kesin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında renklerinin değişmemesine dikkat ederek, pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

PİNARCIM BU YATAK ÖRTÜSÜ MUTEŞEM OLMUŞ.ANNENİN ELLERİNE SAĞLIK.NASIL KIYIPA KULLANACAKSINIZ?BU ARADA CANIMI ACAYİP KALAMAR ÇEKTİRDİN.SÜPER GÖRÜNÜYO.KALAMAR YİYOZ DİYE ÇALDIRSAYDIM ANINDA GELİRDİM KARDEŞ)))KURABİYELERİDE TATLI NİYETİNE MİDEYE İNDİRMİŞSİNİZ ANLAŞILAN)))aFİYET OLSUN.YENİ EVİME GEÇEYİM BU KALAMRA TARİFİ TARAFIMDAN UYGULANACAK......

Adsız dedi ki...

esincim

haklısın,kalamarı görünce her şeyi unutmuşum :)
tarifi mutlaka dene, süper oluyor.
kurabiyeleri de yeni evine gelenlere ikram edersin artık, tariflerin ikiside garantili.

Adsız dedi ki...

aahh o kurabiyeleerr aahhh... tadı damagımda kaldı aplaaa!!! bu aralar yogun bir sekilde calistigimiz icin enerjiye ihtiyacim var. yaniiii... sekerli bisiler yemem gerek.... yaniii hemen ankaraya gelmelisin ve bize kurabiye pisirmelisin... ama bu kez kakaosu fazla ve simsiyah olsunn :)
BaaR

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım seninle gurur duydum kocam beni boşarsa ne hatunlar var diye sebebi sensin ona göre