24 Mart 2014 Pazartesi

Akıtma


Bir hafta sonu klasiği daha...

Akıtma genellikle krep olarak bilinse de bizim tariflerimize göre birazcık farklı. O fark akıtmanın maya ile yapılması. ANNE KEDİ'de krep tarifi kuru meyveli krep çanakları tarifinde var ama ayrıca da ekleyebilirim.

Akıtma tarifini kardeşim Bahar'dan öğrendim, bir hafta sonu kahvaltısına gittiğimizde bize hazırlamıştı, Yiğit özellikle bal ve nutella ile, ben de peynir ve reçelle yemeyi tercih etmiştik. Damak tadınıza göre tuzlu veya tatlılarla yemeyi tercih edebilirsiniz, her ikisi de ile de güzel oluyor.

Akıtma
250 ml süt
250 ml su
1 paket instant maya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
  • Derin bir kap içinde su ve sütü karıştırıp, mayayı ilave edip eritin.
  • Yumurta, şeker, tuz ilave edip karıştırın.
  • Karışım boza kıvamına gelene kadar un ilave edin.
  • Üzerine temiz bir bez örtüp, ılık bir ortamda hamurun üzeri göz göz olana kadar mayalayın.

  • Yağlanmış krep tavasına karışımdan bir kepçe dökün. Üzerinde kabarcıklar oluşana kadar orta hararetli ısıda pişirin.

  • Spatula yardımıyla tersini çevirip diğer yüzünü de kızartın.

  • Akıtmaları bir tabak içinde rulo yaparak ya da dörde katlayarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails