9 Mart 2013 Cumartesi

Karamelize Soğanlı Domates Çorbası


Bizim çorbaları çok sevdiğimizi, değişik tarifler denediğimizi duymayan kalmadı herhalde. Evimizin klasik bir domates çorbası var, kaşarlı-kekikli, domates püresi ile yaptığım. Onu da bir ara eklerim ama karamelize soğan sevenler bu çorbayı denemeli.

Bu çorba da TAT Domates Ürünleri için yapılmıştı, uzun zamandır sırasının gelmesini bekliyordu. Yazın domates rendesi ile de pişirmeyi denemelisiniz.

* Soğanları karamelize ederken acele etmeyin. Önce orta ateşte soğanların diriliği kaybolana kadar kavurun. Daha sonra ocağı en kısık ayara getirip, ara ara karıştırın. Kahverengi renk alana kadar karıştırarak karamelize edin.

* Bu şekilde karamelize edilmiş soğanları etin, balığın yanında ya da sandviçlerde kullanabilirsiniz.

Karamelize Soğanlı Domates Çorbası

1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı un
1 kutu Domates Püresi (200 ml domates rendesi)
1 litre et suyu
1 yemek kaşığı kuskus
1 çay kaşığı karabiber, tuz

  • Tencerenin içine zeytinyağını, ince doğranmış soğan ve sarımsağı alıp ocağın en kısık ateşinde ara sıra kavurarak pişirin. Soğanlar karamelize olacak şekilde pişmeli, yanmamalı.
  • Soğanlar kavrulunca unu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates püresini ve suyu ilave edip karışım pürüzsüz hale gelene kadar el blenderı ile çırpın, parçalanmayan kısımları uzaklaştırmak için süzün.
  • Çorbayı ocağa alın, kaynamaya başlayınca kuskus, tuz ve karabiberi ilave edip kuskuslar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails