17 Ağustos 2012 Cuma

Limonlu Bisküvili Dondurma



Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Bu yaz ANNE KEDİ açısından verimsiz geçti açıkcası. Artık ne kendime ne de başkalarına yeni tarifler eklemek konusunda söz veremiyorum. Zaman ne getirirse, nasıl uygun olursa o şekilde devam ediyorum.

Benim için artık kısa da olsa tatil zamanı. Yaz bitmeden sizleri de kardeşim Bahar'ın limonlu bisküvili dondurma tarifi ile baş başa bırakıyorum.

Bahar ne zamandır dondurma makinesi almak istiyordu, bu sene tercihini Tefal'in yeni ürünü Dondurmacım'dan yana kullandı.

* Dondurma makinesi kullanırken haznesini 24 saat buzlukta soğutmak gerekiyor. Bence tek zorluğu bu, canınız istediği an hazne buzlukta değilse dondurma yapamıyorsunuz. Benim gibi dondurucusu ağzına kadar dolu birisi için sıkıntılı bir durum.

Limonlu Bisküvili Dondurma

300 gr. labne peyniri
3 adet limonun suyu
200 gr. süt
1 çay kaşığı vanilya özütü 
120 gr. şeker 
8 adet pötibör bisküvi
  • Dondurma makinesi ile limonlu bisküvili dondurma yapmak için önce süt, şekeri tencereye koyup kaynatın. Ateşten alıp başka bir kapta soğumaya bırakın. Süt soğuyunca önce labne peyniri ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Daha sonra limon suyunu ve vanilya özütünü ekleyip çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
  • Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın.
  • Bu esnada bisküvileri elinizle ufalayın.
  • Dondurma kıvam almaya başladığında elinizle ufaladığınız bisküvileri ilave edin ve 2 dakika daha çalıştırın. 
  • Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18°C'de muhafaza edin.
Afiyet olsun.


5 yorum:

durutarifler dedi ki...

Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

Sevgiler

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oglak Kizlari dedi ki...

Hımm ellerine sağlık. Labne peyniri kullanma işini sevmedim.
Ben benim tarife devam edeyimdir.

Kıl anne Çiğdem

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gergedan boynuzu seti dedi ki...

teşekkürler www.devasepeti.net