10 Mart 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Kış Türlüsü

Zeytinyağlı Kök Sebze Türlüsü

Düğmeli Kerevizden sonra içinde kereviz olan başka bir tarifi daha ekleyeyim. Kış aylarının olmazsa olmaz sebzesi kerevizi değişik şekillerde pişirmek için uğraşıyorum, hiç olmazsa aynı yemeği sık sık ev halkının karşısına çıkarmamak için. Bu tarif ise eşimin ve benim favorim. İçinde sadece kök sebzeler var ve tabii ki yine zeytinyağlı.

Malzemeler

2 orta boy patates
2 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
500 g yer elması
10-15 baş arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı (silme) un
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın. Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın. Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin.
  • Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

* Düdüklü tencerenin markasına göre su miktarını ve süreyi değiştirmek gerekebilir.
* İsterseniz kerevizin taze olan yeşil yapraklarını da ekleyebilirsiniz.

3 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Sağlıklı besleyici bir tarif..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

bende ödülün var tatlım bloguma bekliyorum

Oya Kayacan dedi ki...

Zeytinyağlı yemeklerin rengi benim için çok önemli. Ellerine sağlık Anne Kedi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails