19 Ocak 2010 Salı

Patatesli Rulo Börek


İpek'in Doğumgünü ve Kahvaltı Sofrası'nda bulunan tariflerden birisi de Patatesli Rulo Börekti. Eskiden bu böreğin her katmanını ayrı ayrı sebzelerden yapardım ama en güzeli patateslisi oluyor. Fotoğraftaki börekler kahvaltı için yapılmıştı ve çok kızarmasını beklemediğim için üstleri tam kızarmamıştı, daha iyi kızarması için daha fazla bekleyebilirsiniz.

Patatesli Rulo Börek

3 yufka
4 iri patates
4 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Börek harcı için patatesleri haşlayıp iyice ezin, peynir, yağ, maydanoz, baharat ve süt ile karıştırın.
  • Mutfak masasına yufkanın birini serin. Üzerine harcın 1/3'ni iyice yayın. Bunun üzerine 2. yufkayı serip harç yayın, 3. yufkayı da en üste serip kalan harcın tamamını yufkanın her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo yaparak sarın, ikiye kesip buzdolabında dinlendirin.
  • Böreği fırınlamadan önce üzerine çok az sıvıyağ sürüp dilimleyin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri yerleştirin. 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Öncelikle böreklerin alt yüzü pişip kızarıyor, bir kere ters çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

5 yorum:

Asuman la dedi ki...

oğlumun doğum günü için bende aynı böreği yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor,benim tarifim biraz farklı ama şekli olarak aynı..Hep yaptığımız tepsi böreklerinden sıkılanlar için birebir,sevgiler

durutarifler dedi ki...

Oy oy oy çok güzel olmuşlar. Nar gibi kızarmışlar. Ellerine sağlık.

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Hımmm çıtır çıtır görünüyorlar...Ellerinize sağlık:)))

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım beni yıllar öncesine götürdün,l983 yıllarında bekarlıta ilk öğrendiğim börekti yani benzer şekliydi,ellerine kollarına sağlık,yiyenlerede afiyet olsun.Sevgi ve saygılarrr

kemalpasatatlisi dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de aynı patatesli rulo börekten yapıp bugün sitemde yayınladım :)