19 Aralık 2009 Cumartesi

Çikolatalı Pasta


Sibel çok istedi bu tarifi ANNE KEDİ'ye eklememi ama ben isteğini sanırım zamanında yerine getiremedim. Tamamen zaman sorunu oldu, bu günler gerçekten koşuşturma ile geçiyor ve ben çok şeyi unutuyorum. Hiç olmazsa söz vermeyi bırakmalıyım ya da kendime bir akıl defteri tutmaya başlamalıyım.

Pastayı Çiğdem İpek'in Diş Buğdayı için yapmıştı. Ben de Yiğit'in Sünnet Mevlidinde vişneli ve muzlu olarak 2 tane yapmıştım ama doğrusunu söylemek gerekirse bu pastaya muz çok yakışıyor.
Pastanın kolaylığı her şeyin hazır kullanılması, ara malzemesi ve üst süslemesi ise size kalmış. Ben pandispanyayı 2 katlı kullanıyorum, Çiğdem ise 3 katlı. Çiğdem'in pastası kocaman ve dilimler de göz doyurucu olmuştu.

Malzemeler

3 katlı hazır pandispanya

Krema Malzemesi
1 paket Dr Oetker Çikolatalı Crem O'le
1 paket krem şanti
2,5 su bardağı soğuk süt

Arasına muz, antep fıstığı, damla çikolata

Ganaj malzemeleri
200g bitter çikolata
200 ml krema

Üstüne rendelenmiş çikolata, bademli çikolatalar, şekerler vs.
  • Pastanın dşını kaplamak için kullanacağınız ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve kremayı çikolatalar eriyene kadar, kaynatmadan, beraber ısıtın. Buzdolabına kaldırıp 5 dakika bekletin, çıkarıp mikserla çırpıp tekrar buzdolabına kaldırın.
  • Ara krema için önce derin bir kapta Crem Ole'yi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Ayrı bir kapta krem şantiyi 1/2 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Ayrı ayrı hazırladığınız kremaları birleştirip çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • Pandispanyanın her 3 katını da süt ile hafif ıslatın. Pandispanyanın en alt katını servis tabağına yerleştirip hazırladığınız ara kremadan 4 kaşık ayırdıktan sonra yarısını üzerine sürün. Kremanın üzerine doğranmış muz, damla çikolata ve antep fıstığı yerleştirin. Pandispanyanın ikinci katını kapatıp tekrar krema ve meyve yerleştirin. En üst pandispanya katını da kapatın.
  • Pandispanyanın üstünü önce ayırdığınız ara krema ile ince bir tabaka kaplayın. Buzdolabında soğuyan ganajı tekrar çırpıp pastanın üzerini ve kenarlarını düzgünce kaplayıp, üst süslemesini yapın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

çok güzel pek begendim.Ellerine sAĞLIK.sEVGİLER.

LEZZETİN ASLI dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR PASTANIZ.HEM DE ÇOK KOLAY..ELLERİNİZE SAĞLIK. HEMEN YAPICAM BENDESEVGİLER:)

neval dedi ki...

Pınarcım bunun neresi kolay yaaaa