Meksika mutfağından tariflere devam ediyoruz çünkü tam bizim damak tadımıza uygun :) Guacamole de sıklıkla quasedilla'nın yanına yaptığımız, ara sıra dürüm içinde, ekmek üzerinde yediğimiz bir salata / meze. Benim kendisine sos demeye dilim varmıyor ama dip sos olarak da mükemmel elbette.
Avokado, kırmızı soğan, chili biberi, domates ile harika bir tarif yaratmak çok kolay.
** Chili biberi ayıklayıp doğrarken mutlaka eldiven kullanıyorum yoksa göze, buruna değdiği zaman çok yakıyor. Aklımızda olsun.
Guacamole
2 avokado
2 chili biberi
1 domates
1 kırmızı soğan
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
- Avokadoları ortadan ikiye kesin, kabuklarını soyun. Çekirdeğini çıkarıp çatalla ezin.
- Kırmızı soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- Sarımsağı rendeleyin.
- Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde kesin.
- Chili biberin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayın.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder