8 Kasım 2020 Pazar

Pesto Sos


Ev Yapımı, Misss Gibi

Farklı makarna tarifleri ve sos çeşitleri evimizde çok seviliyor ve sık sık yapılıyor. Bugüne kadar defalarca çeşitli markaların pesto sosunu kullanmama rağmen kendim yapmaya cesaret etmemiştim. Hep istediğim kıvam ve lezzette olmazsa diye çekinmiştim.

Evin aşçı yamağı bu pandemi döneminde şefliğini ispat edince pesto sosu yapmak şart oldu. İyi ki yapmışız diyorum bir daha hazır pesto sos yememeye karar verdik. Sür ekmeğin üzerine ye öyle lezzetli oldu. Yapımı da oldukça pratik.

Pesto sosu kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz ya da daha uzun süre sonra kullanmak isterseniz derin dondurucuya da koyabilirsiniz. 

Tarifte çam fıstığı ya da ceviz kullanabilirsiniz. Tercihimiz çam fıstığından yana oldu.

Ölçü olarak verilen su bardağı yaklaşık 230 ml

Fesleğenlerin sadece yaprakları kullanılıyor. Yıkayıp iyice kurutmak gerekiyor.



2 su bardağı fesleğen (yıkanmış, kurutulmuş yaprak olarak)
1 su bardağı parmesan peyniri
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 diş sarımsak
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tutam tuz



  • Fesleğen, çam fıstığı ve sarımsakları mutfak robotu içine alıp iyice kıyılana kadar çekin.
  • Zeytinyağını azar azar ekleyerek robot içinde karıştırın.
  • Peynir ve tuzu ekleyip mutfak robotunda homojen bir püre haline gelene kadar karıştırın.


Pesto sos hazırlaması bu kadar kolay. Bu ölçüler ile yaklaşık 250 ml sos çıkıyor. Bundan sonrası nasıl bir tarifte kullanacağınız size kalmış. Biz ilk denememizi en basit şekilde makarna ile buluşturduk.


Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sıcakken tencere içinde pesto sos ile karıştırın. İlave yağ eklemenize gerek yok. Hemen servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: