1 Kasım 2020 Pazar

Fırında Pastırmalı Karnabahar



Kış sebzeleri mutfakta yerini almaya başladıysa bir karnabaharlı tarif vermenin vakti gelmiştir. Bu tarif karnabahar pizzasını andırsa da onun karıştırılmış hali. Karnabahar pizzası da gelecek tariflerden birisi olsun :)

2018 yılında instagram hesabımda bu tarifi paylaşıp yakında bloga ölçüleri ile yazarım demişim. O günden bu yana arşivde yazılmayı bekliyordu. Genellikle böyle iddialı yazdığım tarifleri bloga eklemeyi unutuyorum. 

Bu tarifi sıklıkla evdeki malzemeye göre göz kararı yapıyorum. Aşağıya ölçülerini yazıyorum. Karışım kıvamı tepsiye yayılacak yumuşaklıkla olmalı.

Fırından çıktıktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz, tek kişilik fırın kaplarında yapmak daha iyi olabilir.

Fırında Pastırmalı Karnabahar

1 adet küçük karnabahar
1 adet kuru soğan
5-6 dilim pastırma
Yarım çay bardağı dilim zeytin
Yarım çay bardağı kuru domates
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Karnabaharı haşlayıp ezin. 
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Pastırmayı ve kuru domatesi küp küp doğrayın.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış fırın kabına yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: