Yeni beslenme düzeninde ara sıra glutensiz tarifler de yapıyorum. Bunların içinde en sık yaptığım kinoa unlu çikolatalı muffin. Tarifi instagram hesabımda paylaşmıştım, çok ilgi gördü, unutmadan ANNE KEDİ'de yerini alsın.
- Glutensiz tariflerde kinoa unu kullanmayı tercih ediyorum. Kinoa ununda acı bir tat olabiliyor, o yüzden üretim tarihi yeni olan Dimyat marka unları tercih ediyorum.
- Evde armut olduğu için armutlu yaptım ama vişne en çok yakışan meyve.
- Kabartma tozu ve vanilya kullanmadım, eklenebilir.
- Vişneli ve damla çikolatalı yaparsanız karaorman keki oluyor :) Onu tepside yapıyorum, paylaşırım.
- Süt yerine su, yumurta yerine farklı bir bağlayıcı tercih ederseniz vegan bir tarif de oluyor :)
1 cup kinoa unu
1/4 cup toz şeker
1/4 cup kakao
1/3 cup zeytinyağ
1/3 cup süt ya da su
1 yumurta
1 adet olgun muz
1 adet armut / elma / şeftali vb meyve
- Muzu ezin, meyveyi küp küp doğrayın.
- Muza yumurta ve yağı ekleyip çırpın. Süt, şeker, kakao ve unu ekleyip çırpın.
- En son doğranmış meyveleri ekleyip karıştırın.
- Muffin kağıtlarında / kalıbında 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder