En sevdiğim helva un helvasıdır. Tatlı krizine kolay girmem ama eğer olursa kurtarıcım olur. Hele yanında güzel demlenmiş çay varsa muhteşem olur.
Tarifi alternatifleri ile yazdım. Benim vegan tercihlerim nedeniyle inek sütü yerine bitkisel süt ya da su ile yapıyorum. Yağı da hindistan cevizi zeytinyağı karışımı olarak (125 ml) kullanıyorum.
Şerbeti eklemeden önce ceviz ya da badem kırığı eklenebilir ya da servis yaparken tercih edebilirsiniz.
Un Helvası
125 g tereyağ / margarin / hindistan cevizi yağı
1 su bardağı un
Şerbet:
1 su bardağı süt / su
1 paket vanilin / 1 çay kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı toz şeker
- Tencereye yağı alıp eritin.
- Unu alıp altın rengi olana kadar kavurun.
- Bu arada süt, şeker, vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın.
- Sütlü karışımı kavrulan una ilave edin. Şerbet çekip kıvam alana kadar karıştırın.
- Ilındıktan sonra şekil vererek servis yapın.
1 yorum:
Harika bir paylaşım teşekkürler.
Yorum Gönder