Elmalı Topkek
Dün Yiğit'e okul dönüş yemesi için bir şeyler (elbette tatlı :)) yapmam gerekliydi. Ne yapayım ne yapayım derken sonunda hem pratik hem de evde bulunan malzemelerle hazırlanan elmalı muffin yapmaya karar verdim.
- Toz şeker yerine hurma suyu kullandım, 1/2 çay bardağı yeterli oldu.
- Kullandığım un organik tam ve beyaz un karışımı, o yüzden aşağıdaki ölçüden 2 kaşık eksik koydum.
- Muffinleri pişirirken 2 farklı kalıp kullandım. İkea'dan aldığım muffin tepsisinin gözleri dar ve derin, bu yüzden kekler uzunca oluyor. Yarısını da klasik silikon kalıplarda yaptım, daha basık ve tombik oldular.
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 adet elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 adet elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine ince elma dilimleri, pudra şekeri
- Yumurtaları çırpma kabına alıp çırpın.
- Şekeri ekleyip boza kıvamı alana dek çırpmaya devam edin.
- Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpın.
- Un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu eleyip ekleyin, çırpın.
- Rendelenmiş elmayı ekleyip kaşık ile karıştırın.
- Hamuru kalıplara paylaştırın.Üzerlerine çok ince dilimlenmiş elma dilimleri sıralayın.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
- Servis yaparken çok az pudra şekeri serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder