Benim Ergen o kadar çok sıvı tüketiyor ki ! Bu sıvının çoğunluğu su ve ice tea (maalesef hazır olanlar). Ice tea kısmından hiç hoşlanmıyorum ama anneyi dinleyen kim ! Ben de evde bol bol taze meyve suyu, limonata çeşitleri, ev yapımı buzlu çay hazırlıyorum. Bunlardan en çok limonataları seviyor.
Bugünün tarifi de kış aylarının portakallı limonatası, dondurarak limonata yapmayı da bu tarifle öğrendim. Genellikle şekerde bekleterek ve ovarak yapıyorum. Diğer limonata ve içecek tarifleri de BURADA
- Tariflerde 3 litre su kullanılıyor ama 2,5 litre su bizim damak tadımıza daha uygun geldi.
- Ben tel süzgeçten süzdüm. Bekleyince dibinde tortu bırakıyor, tülbent ile daha iyi süzülür ama sorun değil, şişeyi çalkalayıp içiyoruz.
- Limon tuzu kullanmak şart değil, ben evde olduğu için kullandım.
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su (2,5 litre kullandım)
- Portakal ve limonu bir gece önceden buzluğa koyup dondurun.
- Ertesi gün portakal ve limonu buzluktan çıkarın, 10 dakika bekleyin. Doğranabilecek sertlikte olması yeterli. İri parçalar halinde doğrayın.
- Robota dilimlenmiş portakal ve limonu alın. 1 su bardağı şekeri ilave edin. İyice ezilene kadar robotu çalıştırın. Ben el blenderının doğrayıcısını kullandım, 2 seferde yaptım.
- 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ve limon tuzunu ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar bekleyin.
- Temiz bir kaba tülbent geçirin ve limonatayı süzün.
4 yorum:
Merhabalar efendim sayfanız hem açıklayıcı hem de güzel tarifleriniz var
Benim de siteme beklerim.
Ellerinize sağlık bende denemek istedim bu şekilde. Ama tadında herhangi bi acilik oluyorum onu merak ettim. Tesekkurler
merhaba, hiç bir acılık olmuyor, tadı çok hafif oluyor, o yüzden suyu 2,5 litre kullanmayı tercih ediyorum.
Sevgilerle
Güzel bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.
Yorum Gönder