Tatlı ekmek sevenler için yaptığım bir ekmek, aslında Fransız Ekmeği tarifimin tatlandırılmış hali demek yanlış olmaz. Adı Aşure Ekmeği olduğu için malzemeleri de aşure benzeri olsun istedim.
** Tarifteki yağ yerine elma püresi kullandım. Bunun için 2 elmayı rendeleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim. (Su ve şeker YOK)
** İncir, kayısı ve kuru üzümü ılık suda 5-10 dakika beklettikten sonra incir ve kayısıyı küp küp doğradım.
Aşure Ekmeği
1 bardak süt
1/2 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
1/4 bardak elma püresi
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak tam buğday unu
2 bardak beyaz un
3 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm
* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
- Makinenin ekmek pişirme haznesine makinenin kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, süt, şeker, tuz, sirke ve elma püresini koyun.
- Sıvı karışımın üzerine unu serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
- İlk malzeme ekleme sinyalinde kuru meyveleri ilave edin.
- Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, hazneyi makineden çıkarın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.
9 yorum:
DEĞİŞİK OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK..
Evet, bence de değişik. Ellerine sağlık.
Kıskanç anne Çiğdem
ellerine sağlık canım tatlı ekmek olmuş
besleyici bol vitaminli
sevgiler:)
değişik lakın besleyıci yönü cok fazla..
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
Hiç duymamıştım, ama hem besleyici hemde çok lezzetlidir.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...
Çok değişik görünüyor ellerinize sağlık:))
Değişik bişey olmuş görünüşü güzel ama bakalım lezzetlimi
Aşure ekmeği çok ilginç bir fikir bende denicem güzel gözüküyor..
Yeni yazı isteriz.
Eve dönün isteriz.
Sevgiler
Israrcı anne Çiğdem
Yorum Gönder