31 Ağustos 2012 Cuma

Bademli ve Antep Fıstıklı Dondurma



Yaza Veda
Ağustos ayının son tarifi yine Bahar'dan, yine bir dondurma tarifi. Bundan sonra tüm dondurma tarifleri Bahar'ın olacak sanırım, ne de olsa dondurma makinesi var. 

Oğlumla beraber yazlıktan eve dönüş yaptık sonunda. Yavaş yavaş yazın güzelliğini, rehavetini terk edip yoğun okul ve kış temposuna geçiş yapmaya çalışıyoruz bu aralar. Okula Dönüş 2012 yazısı yakında...

* Bu dondurma oldukça yoğun, dilim dilim keserek servis yaptık. Yanına çikolata kaplı kahve çekirdekleri ekledik, şahane oldu.
* Tarifteki badem ve antep fıstığı yerine aynı miktarda fındık, fıstık hatta ezmelerini de kullanabilirsiniz.
* Biz çok tatlı sevmediğimiz için Bahar'ın kullandığı 100 g şeker miktarı yeterli geldi ama tatlı severler için bu miktar çoğaltılmalı.

Bademli Antep Fıstıklı Dondurma

100 g badem (çekilmiş)
100 g antep fıstığı (çekilmiş)
3 yemek kaşığı kakao
550 ml süt
4 adet yumurtanın sarısı
100 g şeker
300 ml krema
  • Dondurma makinesi ile dondurma yapmak için süt ve kremayı tencereye koyup kaynatın, ocağı kapatıp soğuması için bekleyin.
  • Yumurta sarılarını ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpın.
  • Sütlü karışım ılınınca kepçe kepçe yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın.
  • Karışımı tekrar tencereye alıp kısık ateşte pişirin, muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın.
  • Antep fıstığı, badem ve kakaoyu ilave edip çırpın, soğumaya bırakın.
  • Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinesini çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. 
  • Dondurmayı başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18°C'de muhafaza edin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Benim tarifim daha da zahmetsiz ama aşağı yukarı aynı.
Ellerine sağlık.

Ukala anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

Çiğdemcim valla ben dondurma yapma işine pek bulaşmıyorum, Bahar sağolsun bize yapıp yediriyor ;)
Sevgilerimle