25 Mayıs 2010 Salı

Yeşil Erik Reçeli



Hafta sonu denemelerimden birisi ilk kez yaptığım yeşil erik reçeli oldu. Hemen hemen her meyvenin, bazı sebzelerin de reçeli yapıldığı için ben de her zaman değişik reçeller yaparım. Kitaplarımı karıştırırken gördüğüm bu tarifi denemek istedim, kullandığım erikler çok ekşi olmayan, sert ve sulu, orta büyüklükteydi.

Tarifimin kaynağı Sema Temizkan'ın "Reçel Deyip Geçme" kitabı. Reçellerde ekşimsi tadı seviyorsanız yeşil erik reçelini de seveceğinize eminim.

* Reçel yaparken kullanacağınız suyun içme suyu olmasına, karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya, reçelleri saklarken ağzı sıkı kapanan, hava almayan cam kavanozlar kullanmaya dikkat edin.

Yeşil Erik Reçeli

1 kilo yeşil erik
2 kilo toz şeker
2 su bardağı içme suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
  • Şekeri ve suyu derin bir tencereye koyup bir taşım kaynatın. Yıkanmış erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin. En son limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.
Afiyet olsun.

5 yorum:

yeşim dedi ki...

merhabalar pınarcım...reçel çok değişik geldi...ve çok beğendim.mutlaka deneyeceğim.bu arada izlediklerime sizi ekliyorum...bloğunuz çok güzel...izmirden sevgiler...

egeli dedi ki...

yeşil erik asla yiyemem ama geçenlerde kalan erikleri reçel yaptım,bir de blendırdan azıcık geçirdim,marmelat gibi oldu,çok hoşuma da gitti.
tane tanede çok hoş görünüyor eline sağlık Pınarcım.

etamincikizlar dedi ki...

çok değişik tadını merak ettim. ellerinize sağlık. sevgiler.

Unknown dedi ki...

bende tarifini bekliyordum.not aldım.teşekkürler ve ellerine saglık.

mutluanne dedi ki...

merhabalar ellerine saglık ne kadar degişik bırsey ilk kez gordum ve duydum ama elıme ılk erık gectıgınde deneyecegım
sevgılerle