Bir Dilim Asla Yetmez!
Bloga şu ana kadar ıslak kek tarifi eklememiş olmam ilginç değil mi? En son Yiğit'in final haftasında atıştırmalık bir şeyler istediğinde yapıp instagram hesabımda yazmıştım. Artık blogda da yerini alsın o zaman :)
- Ölçü olarak cup kullandım, yaklaşık 200 ml civarı klasik su bardağı kullanabilirsiniz.
- Un ve kakaoyu tepeleme koyun.
- Hamur normal kek karışımına göre daha akışkan olacak, un ilave etmeyin.
- Kek kalıbı olarak büyük boy kare / dikdörtgen borcam kullanabilirsiniz.
- En önemli nokta ise hem kek hem de sos sıcak olacak.
Kakaolu Islak Kek
Kek Hamuru:
4 yumurta
1 cup toz şeker
1/2 cup sıvıyağ
1 cup süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
Sos:
1,5 cup üt
1/2 cup sıvıyağ
1 cup toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip yumurtanın kabarıklığını söndürmeden elde karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
- Kek pişerken sos malzemelerini karıştırıp pişirin. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin, hafif kıvamlı olacak.
- Keki fırından çıkarıp dilimleyin, üzerine sıcak sosu gezdirin.
1 yorum:
Çay ile mükemmel gideceğini düşünüyorum emeğinize sağlık
Yorum Gönder