Özellikle balık yemeklerinin yanına patates salatası, piyaz tercih ediyoruz. Bu fırın patates de balık kızartmasının yanına çok yakışıyor. Balığı fırında yapıyorsanız aynı anda da pişebilirsiniz.
Adı neden Yunan Patatesi derseniz, Yiğit'in abone olduğu dergilerden birisinde gördüğümüz ve yaptığımız bir tarif. Tarif çok kolay, pratik ama bir o kadar da lezzetli. Baskın olan limon tadını balığa yakıştırıyorum.
Fırında Yunan Patatesi
4-5 adet patates
1/2 cup su
1/2 cup zeytinyağı
1/2 cup taze limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
- Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Su, zeytinyağı ve limon suyunu derin bir kap içinde karıştırın. Patatesleri içine alın. Patateslerin üzeri tamamen karışım ile kaplanmalı. 10 dakika bekletin.
- Patatesleri süzerek çıkarın bir fırın kabına alın. Üzerine kekik serpin.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder