Bizim evde çorba yaz kış içilir. Mevsimine göre sebzeleriyle, bazen kemik jöleli, bazen terbiyeli, bazen de soğuk çorbalar pişirilir.
Akşam yemek yemeyi geçen yaz aylarından beri bıraktım. Sadece dışarıda arkadaş buluşmalarında, aile toplantılarında abartmadan yemeye çalışıyorum. Bazen gün içinde çok az yemişsem akşam ufak bir öğün yapıyorum. Tercihim de salata ve çorba oluyor.
Ispanak çorbasını bu sefer sütlü yaptım, süt yerine krema da konulabilir.
Sütlü Ispanak Çorbası
Yarım kg ıspanak (kalın yerleri ve sapları temizlenmiş)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber
250 ml süt
750 ml su
- Yemeklik doğradığımız soğanları tencerede 2 yemek kaşığı zeytin yağında kavurun. Pirinç tanesi büyüklüğünde doğranan sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.Ispanakları tencereye ilave edin, kısık ateşte pişirin.
- Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytin yağında unu kokusu çıkana kadar kavurun. Unun üzerine ıspanak, süt ve suyu ilave edin. 15 dakika pişirin.
- Çorbayı blenderdan geçirin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder