Patlıcan ve biber kurutmak evimizin rutin kış hazırlıklarından birisidir. Her yaz hem dolmalık hem kızartmalık kuruturuz. Apartman hayatında hem de Ankara da sebze kurutmak çok zor, biz kış hazırlıklarını yazlıkta yapıyoruz. Tarhana, erişte, reçeller, soslar, kurular, turşular.... Bazıları blogda var, diğerleri de zamanla eklenecek.
Kuru kızartması çok kolay, pratik bir yemek. Bazen domates soslu bazen sade yapıyorum ama mutlaka sarımsaklı yoğurt olmalı. Ekmekleri saymadan bitireceğiniz kesin.
** Aktarlarda her türlü kuru var, evdekiler bitince aktardan alıyorum. Ankara'da tercihim Ulus'da İstanbul Baharatçısı
Kuru Patlıcan Biber Kızartması
Kurutulmuş kızartmalık patlıcan biber (20-30 dilim)
Haşlamak için su ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için 3-4 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı domates püresi
1/2 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
- Kuru patlıcan ve biberleri iplerinden çıkarın, yıkayıp süzün. Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Biber ve patlıcanı ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri kevgire alıp suyunu süzün.
- Tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Patlıcan ve biberi ekleyip kızartın. Sebzeleri servis tabağına alın.
- Domates soslu yapacaksanız kızartma işleminin sonuna doğru domates rendesini ekleyin, tuz ekleyip karıştırın. Suyunu çekince servis tabağına alın.
- Bir kasede ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Kızartma ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
iyi bir site teşekkürler.
Yorum Gönder