Taze börülcenin her halini severim, salatasını, zeytinyağlı yemeğini ayırt etmem. Kış aylarında hasretimi kurusu ile gidermeye çalışıyorum. Yine hem salatasını hem de yemeğini yapıyorum. Tüm bakliyat salataları, piyazlar gibi bir gece önceden börülceleri ıslatmanız yeterli. İçine koyacağınız malzemeleri değiştirip zenginleştirebilirsiniz.
Kuru Börülce Salatası
1 su bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
Kıyılmış yarım demet maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limon suyu (ya da elma sirkesi)
- Börülceleri bir gece önce suya koyun. Ertesi gün suyu süzün, üzerine su ilave ederek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen börülceleri süzün ve soğumaya bırakın.
- Derin bir kabın içine piyazlık doğranmış soğan, maydanozu, küçük küçük doğranan biberi ve börülceleri alın.
- Son olarak tuz, limon suyu, zeytinyağı ilave edip karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Börülceyi bende çok severim..Adana'dayken pazarda tarif ederim fasulyeye benziyor uzun vs falan..Bilemediler sonradan tekrar görünce adının Adana'da acebek olduğunu öğrendim...Sizinde ellerinize sağlık sevgiler.
Teşekkür ederim, Merve Hanım
Sevgilerle
Yorum Gönder