Bizim evin erkeklerinin son günlerdeki favori et yemeği, kuzu tandır. Açıkçası benim de işime geliyor, yapımı kolay hem de lezzetli.
- Kuzu tandır yapmak için her zaman döküm tencere kullanıyorum ama şart değil, kalın tabanlı tüm tencereler kullanılabilir.
- Et için tercihim kuzu kol ama bazen farklı kısımları kullanırım ama mutlaka kuzu eti olmalı.
- Kuzu tandır pilav, makarna, püre veya sadece soğan, yeşillikler ile servis edilebilir.
- Tencerenin dibinde etin suyu kalabilir, etlerin üzerine dökerek servis yapılabilir.
Kuzu Tandır
Parçalara ayrılmış kuzu kol
Zeytinyağ, tane karabiber
- Etin her yerini çok az zeytinyağı ile yağlayıp tencereye yerleştirin. Tencereye 4-5 adet tane karabiber koyup kapağını kapatın.
- Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar ocağın orta büyüklükteki gözünde, en kısık konumda 3-4 saat pişirin.
- Etleri dilimleyerek servis yapın.
6 yorum:
enfes!!ellerine sağlık
ellerine sağlık canım
afiyet şifa olsun:)
Ellerine sağlık
Mis gibi olmuştur
Ben balık kızartır gibi yapıyorum Pınar.
Eti una bulayıp kızartıyorum sonra düdüklüde pişiriyorum.
Oda çok güzel oluyor
Denemelisin
Sevgiler
Seda Hanım, Fatma Hanım teşekkür ederim.
Nilaycım mutlaka denerim.
Sevgilerimle
Ellerine sağlık.
Yumuşak mı oluyor yoksa ağızda dağılıyor mu??
Meraklı anne Çiğdem
Çiğdemcim yumuşacık oluyor
Sevgilerimle
Yorum Gönder