Bu aralar blogların engellenmesi yine gündemde, bakalım ne olacak. Burada olmayı seviyorum, annekedi.com adresimi de buraya yönlendirdim, eğer bloglara ulaşmamız engellenirse işim zorlaşacak.
Tabbuleyi en son Yiğit'in doğumgününde yapmıştım. Kısır ve tabbuleyi daha çok kalabalık davetler için hazırlıyorum yoksa bizimkiler pek tercih etmiyorlar. Tabbule'yi marul ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
6-7 adet kıyılmış taze soğanın beyaz kısımları1 su bardağı haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut
3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1-2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
- Bulguru derin bir kaba alıp üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyip 15 dakika kadar bekletin.
- Şişen bulguru kağıt havlu üzerine alıp suyunu alın. Bu kısım önemli, hemen her tarifte mutlaka belirtiliyor.
- Bulgur, taze soğan, nohut, nane,zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
3 yorum:
Hiç duymadığım bir tarif bu ama çok beğendim içinde sevdiğim her şey var ellerine sağlık; en yaın zamanda arkadaşlarımı çağırıp onlara ikram edeceğim.
Sevgiler,
Evren
Hiç duymamıştım bu tarifi.
Ne hoş. Ellerinize sağlık.
Meraklı anne Çiğdem
tam da şu anda yoğurt eşliğinde yiyorum. diyetimdeki karbonhidrat hakkımı tabulenin bulgurundan yana kullandım:) çok severim ellerinize sağlık.
Yorum Gönder