Işık Hanım, Sevgili Tijen 'in sayfasında bu reçelin tarifini görünce hemen yapmış, bana da tavsiye etti. Ben de geçtiğimiz hafta sonu hemen evdeki çilekleri değerlendirdim. Gerçekten çok lezzetli oldu, çilek reçelini çok seven oğlum beğendi, şekeri az olduğu için biz de gönül rahatlığıyla kahvaltıda tükettik. Aşağıdaki miktarlardan 2 küçük kavanoz reçel yaptım, bu hafta sonuna neredeyse kalmadı. Benim miktarlarım Tijen'in tarifinden biraz farklı, evdeki çileklerin tümünü kullandım, şekeri de azıcık arttırdım. Tijencim, bu güzel tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
Elma Çilek Reçeli
400 g çilek
2 elma
6 yemek kaşığı toz şeker
6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
- Çilekleri ve elmaları doğrayıp, şeker, ve karanfil ile birlikte suyunu salıp koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatmadan 3-4 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın. Reçeli patates ezicisi ile ezip marmelat kıvamına getirin.
- İsterseniz içinden karanfilleri çıkarın, ben içinde bırakmayı tercih ettim.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Afiyet olsun Pınar'cığım! Özellikle oğluşun beğenmesine çok sevindim, eh asıl otorite onlar ne de olsa...
Böyle ekmeği bana bana yemek istiyorum.
Tatlı krizim var.
Sevgiler.
Reçeliniz çok güzel gözüküyor tarifi yazdım hemen en kısa zmanada denemek istiyorum inşallah ellerinize sağlık :)
Pınarcığım ellerine sağlık.tarifi almıştım ama yapmak nasip olmadı.harika görünüyor reçelin.afiyetler olsun.sevgilerimle...
yaptım ,yaptım ve çok da güzel oldu ellerine sağlıkkk..
sevgiler...
Anne kedicik anneler günün lutlu olsun canım!!!
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder