6 Mayıs 2009 Çarşamba

Elma Çilek Reçeli



Işık Hanım, Sevgili Tijen 'in sayfasında bu reçelin tarifini görünce hemen yapmış, bana da tavsiye etti. Ben de geçtiğimiz hafta sonu hemen evdeki çilekleri değerlendirdim. Gerçekten çok lezzetli oldu, çilek reçelini çok seven oğlum beğendi, şekeri az olduğu için biz de gönül rahatlığıyla kahvaltıda tükettik. Aşağıdaki miktarlardan 2 küçük kavanoz reçel yaptım, bu hafta sonuna neredeyse kalmadı. Benim miktarlarım Tijen'in tarifinden biraz farklı, evdeki çileklerin tümünü kullandım, şekeri de azıcık arttırdım. Tijencim, bu güzel tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.

Elma Çilek Reçeli

400 g çilek
2 elma
6 yemek kaşığı toz şeker
6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
  • Çilekleri ve elmaları doğrayıp, şeker, ve karanfil ile birlikte suyunu salıp koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatmadan 3-4 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın. Reçeli patates ezicisi ile ezip marmelat kıvamına getirin.
  • İsterseniz içinden karanfilleri çıkarın, ben içinde bırakmayı tercih ettim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Tijen dedi ki...

Afiyet olsun Pınar'cığım! Özellikle oğluşun beğenmesine çok sevindim, eh asıl otorite onlar ne de olsa...

TAZENANE dedi ki...

Böyle ekmeği bana bana yemek istiyorum.
Tatlı krizim var.
Sevgiler.

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

Reçeliniz çok güzel gözüküyor tarifi yazdım hemen en kısa zmanada denemek istiyorum inşallah ellerinize sağlık :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Pınarcığım ellerine sağlık.tarifi almıştım ama yapmak nasip olmadı.harika görünüyor reçelin.afiyetler olsun.sevgilerimle...

kelebeksworld dedi ki...

yaptım ,yaptım ve çok da güzel oldu ellerine sağlıkkk..
sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Anne kedicik anneler günün lutlu olsun canım!!!

Sevgiler,
Evren