3 Mart 2008 Pazartesi

Portakal Reçeli



Evimizin favori reçelleri turunçgillerden yapılan reçellerdir. Bizim favorimiz bergamot ve turunç reçeli Yiğit'in favorisi ise portakal reçeli. Portakalı bol bol bulabildiğimiz için az miktarda sık sık yapmayı tercih ediyorum.

Bu sefer de 4 adet küçük boy portakaldan hazırladım. Vereceğim tarifte ölçüler 4 adet iri boy portakal için, siz kullanacağınız miktar ve büyüklüğe göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.



Turunç reçelinin tarifinde daha çok fotoğraf kullanmıştım. Bu sefer de niyetim tek tek her aşamanın fotoğrafını çekmekti. Yandaki fotoğrafla başladım, portakalların kabuklarını kazıdım, tabağa koydum, fotoğraflarını çektim. Gerisi gelemedi ne yazık ki. Bir kaç işi bir arada yapmam ve bahar alerjisi başlayan Yiğit ile ilgilenmem gerekince devamı gelmedi.

Malzemeler

4 adet iri boy portakal
1 kg toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
  1. Portakallar yıkanıp kabukları kazınır.
  2. Portakallar bütün olarak, kabukları soyulmadan bir tencereye alınır. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilip, kaynatılır. Kaynayan su dökülür. Bu işlem portakal kabuğunun acısının çıkması için 3 kere tekrarlanır. Portakallar soğuması için bir tabağa alınır.
  3. Ayrı bir tencereye şeker, su ve limon suyu konur, kaynatılır. Portakallar eklenince sulanacağı için su miktarını artırmayın.
  4. Soğuyan portakallar istenen şekilde doğranır.
  5. Kaynayan şekerli suya doğranmış portakallar eklenip 5-10 dakika kaynatılır.
Afiyet olsun.

12 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

eline sağlık güzelim miss gibi bir duruşu var. kokusu burnuma geliyo sanki
annemin en sevdiği reçeli yapmışsın. bayılır portakal kabuğundan yapılanıda çok seviyor. benimse tercihim genelde çilek böğürtlen ahududu :)

Adsız dedi ki...

selam.ne güzel olmuş portakal reçeli sabah kahvaltısında ne güzel yenir:)))..elinize saglık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyorlar. Afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

Disalce dedi ki...

yıllar önce poratakal kabuğu marmelatı yemiştim....harikaydı....

o günden beri o lezzette başka bulup yiyemedim...

şimdi bu tarifte gözüme bir güzel göründü.....

ellerine sağlık....

Leziz Sofralar dedi ki...

canim bir keresinde bende denemistim bu receli ama bize biraz aci geldi bize belkide yapamadim ama bu görüntü sahane eminim nefis olmustur canim ellerine saglik,sevgiler...

Adsız dedi ki...

pınarım, resmen 3-4 defa sayfanı açtım. her defasında bir iş çıktı. evet yazdım yorum ddim çıktım. :) sonra yeniden geldim baktım yorum yok. :) tel geldi yine gittim aynı şeyleri yaşadım :)))

ama şimdi yazıcam kesinnnn :))

portakalı pek severim. portakalla yapılan tatlıları reçelleri pek severim. Tarifin çok hoşuma gitti.

ellerine sağlık

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Ayşegül, teşekkür ederim. Böğürtlen reçelini ben de çok severim.

Hünerli eller, teşekkürler.

Gülten Hanım, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Disal reçelini yapıyorum ama kabuğunun marmelatını yemedim, eminim çok güzeldir.

Seval portakalın acılığını almak için suyunu değiştirerek en az 3 kere haşlamak çok önemli, sevgilerimle.

Zerrincim teşekkür ederim. Bazen benim de başıma geliyor, yazdım zannediyorum bakıyorum mesajım uçmuş. Zerrincim portakallı tatlıları seviyorsan portakal dolgulu kurabiyeyi mutlaka denemelisin.

Sevgilerimle.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Anne Kedi'm,

Ben çok severim turunçgil reçellerini, şöyle kızarmış bir diilm ekmek üzerinde ne de iyi gider.)))

Ellerine sağlık canım,

Kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

pinarim reçel tarifine bayildim kuzum eline saglik hemen not ettim yapacam sabah kahvaltisinda enfes olur sana keyifli bir aksam dilerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Rapunsel ekmeğin üzerinde tereyağda olsun ama...

Huriyecim teşekkürler. İyi akşamlar canım.

Sevgilerimle...

Gönül dedi ki...

yok pınarım yok vazgeçermiyim hiç....canım benim ellerine sağlık harika görünüyor portakal reçelin..bi ekmeküstü rica etsem:))) öpüyorum sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Evet en kısa zamanda deniycem pınarım.. öpüyom yanaklarından

www.misssgibi.com