1 Eylül 2011 Perşembe

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması

Evden uzak, Ankara'dan uzak olunca sayfayı bir türlü güncelleyemiyorum. İnternete ulaşmak sorun değil ama günlük hayatın hızlı ritminden kurtulup, sakin bir hayata geçince internetle uğraşmayı canım istemiyor. Sebze ve meyvenin en tazesini yerinden, bahçesinden, tarlasından almak, zeytini, zeytinyağını yerinden, fabrikasından alabilmek, peynir ve yoğurdun en doğalına ulaşmak, kış hazırlıklarını hormonsuz sebzelerle yapmak, hergün Ankara'da en iyi markette bile görmediğim pembe domatesleri kullanmak bana burada kalma, buraya yerleşme hissi veriyor, kısacık bir an bile olsa hayalini kuruyorum sonra gerçek yaşama dönüyorum.
Bu fotoğraftaki yumurtalı taze fasulye kavurması Altınova'nın fasulyesi ile yapılmadı, çok çok önce yapılmış sırasının gelmesini bekliyordu.

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması

1/2 kg taze fasulye
2 tane kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber
Haşlamak için su
  • Taze fasulyeyi ayıklayıp, uzunlamasına dilimleyin. Derin bir tencerede kaynayan suya fasulyeleri alıp haşlayın. Fasulyeler çok yumuşak olmamalı, hafif diri kalmalı.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurun. Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanıp suyu süzülmüş fasulyeyi ilave edin, ara sıra karıştırarak tencerenin / tavanın kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar kavurun.
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin.
  • Fasulyenin ortasını havuz gibi açın, yumurtaları kırın. Bu boşlukta hafifçe karıştırarak yumurtayı pişirin.
  • Yumurta pişince fasulyeyi karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun. 

1 yorum:

Seda Yazıcı dedi ki...

karadenizli olduğumuzdan pek sık yaparım ben bunu ;) ellerine sağlık :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails