Gönül en güzel fotoğrafları çekmek, profesyonel sunumlar hazırlamak istiyor ama gerçekte mümkün olmuyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi gerçeğine en yakın görüntüyü, ortamı sunmak istiyorum. Bu işi profesyonel yapmadığım için büyük kaygılarım yok. Net, temiz, doğal bir sunum ile tarifi paylaşmama yardımcı olması yeterli. İkincisi de öyle bir zamanım yok :)
Blogda İpek'in Tarçınlı Rulo tarifi var, bu tarif de yine kardeşim Çiğdem'den, İpek çok sevince bizim de denememizi istediler. Gerçekten çok lezzetli, yumoş, pufidik rulolar oluyor. Tarif yabancı bir blogdan, tarifi aynen uyguladım, sadece üzeri için peynirli sos yapmadım.
* Aşağıda vereceğim ölçüler ile bir fırın tepsisi çıkıyor.
* İlk denemede hamuru gevşek sarmıştım, sonrakilerde daha sıkı sardım, ruloların görüntüsü daha güzel oldu.
* Unu mutlaka eleyerek ekleyin.
* Dolgu malzemesi gözünüze fazla gelebilir ama tam ölçüsünde :)
* 1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml
Tarçınlı Rulo
Maya Karışımı:
1/3 cup ılık su
1/4 teaspoon toz şeker
1 paket instant kuru maya (10 g) / 1 yemek kaşığı
Hamur Karışımı:
1/2 cup toz şeker
1/3 cup kefir (oda sıcaklığında)
1/2 cup süt (oda sıcaklığında)
6 tablespoon erimiş tereyağ
2 tablespoon sıvı yağ
1 paket vanilya
2 adet çırpılmış yumurta
1 teaspoon tuz
1 paket kabartma tozu
4 veya 4,5 cup elenmiş beyaz un
İç Dolgu:
1 cup toz şeker
1 tablespoon tarçın
1/2 cup erimiş tereyağ
1 paket vanilya
- Maya karışımı hazırlanır, kabarıp köpüklenmesi beklenir.
- Mayalanma işlemi gerçekleşince karışım büyük bir kaba alınır. Sırasıyla, toz şeker, kefir, süt, erimiş tereyağ, sıvı yağ, vanilya ve çırpılmış yumurta eklenir ve homojen olana kadar karıştırılır. Daha sonra tuz ve kabartma tozu eklenir. Bu karışıma elenmiş un azar azar eklenir. Yapışkan ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur yağlanmış büyük bir kaba aktarılır. 1 saat 30 dakika hamurun kabarması beklenir.
- Kabarma işlemi tamamlanınca hamura bir kaç kez havasını almak için bastırılır. Unlanmış yüzey üzerinde dikdörtgen şeklinde açılır. Hamurun kalınlığı 0,5 cm olmalıdır.
- Hamurun her yerine erimiş tereyağ sürülür ve tarçınlı karışım hamur üzerine eşit şekilde dökülür. Kalan tereyağ şekerin üzerine gezdirilir.
- Hamur kısa kenarından rulo yapılır. 1,5-2 cm kalınlığında dilimler kesilir. Yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yüksek bir fırın kabına rulo parçaları yerleştirilir. Fırın kabının üzeri bez ile örtülerek rulo dilimlerinin ılık bir yerde 30 dakika daha kabarması beklenir.
- Rulolar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
5 yorum:
fagor servisi olarak tarifinizi beğendik
http://fagorservisi.net/
Endüstriyel Mutfak Servisi olarak blogunuzu beğendik.
teşekkür ederiz.
güzel olmuş
Paylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Eğitim Haber ve Hidroponik
Yorum Gönder