30 Mayıs 2009 Cumartesi

Arpa Şehriye Salatası



Bu aralar hafifleme telaşında olduğum için klasik salataların dışında tarifleri uyguluyorum. Hem hafif hem damağa hem de göze hitap eden bu salata yağ ve tuz dengesini iyi ayarlarsanız tek başına bir öğünü kurtarabildiği gibi misafir sofralarında da bir çeşit oluyor.

Arpa Şehriye Salatası

1/2 paket arpa şehriye
1/2 kutu konserve mısır
5 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 limon suyu
Zeytinyağ
Tuz
  • Bir tencerede su kaynatıp, arpa şehriyeyi kaynamış suda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Arpa şehriyenin şişmesi için ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin.
  • Yeşillikleri ince ince kıyın. Mısırların suyunu süzün.
  • Demlenmiş arpa şehriyeyi süzüp, soğuk sudan geçirin.
  • Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp zeytinyağ, limon suyu ve tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: