2 Haziran 2009 Salı

Scone (İngiliz Tatlı Ekmeği) & Lemon Curd (Limon Kreması)

Hafta sonu kahvaltıları için değişik alternatifler sevenler için önerebileceğim 2 tarif daha. Özellikle Lemon Curd (Limon Kreması) benim oğlum gibi limon ve portakallı tatları sevenlerin beğeneceği bir krema. Bu kremayı sadece ekmek ve kurabiye ile tüketebileceğiniz gibi pasta, cheesecake ve tartlarda da kullanabilirsiniz. Scone ise İngilizlerin özellikle kahvaltılarda tükettikleri az tatlı, mayasız bir ekmek, aslında kurabiye. Hazırlaması kolay, içeriğini de üzüm, fındık, fıstık, kuru meyvelerle istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.

Limon Kreması (Lemon Curd)

2 limon (kabuklarının rendesi ve suyu)
3 yumurta
3/4 cup şeker
50 g tereyağı
  • Yumurtaları, limon kabuklarının rendesini ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba koyun, şeker eriyene kadar çırpın.
  • Isıya dayanıklı kabı, benmari usulü, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin içine oturtun ve limonların suyunu ilave edin. Ocağın ateşini kısık duruma getirin. Sürekli karıştırarak karışımın kıvamı koyulaşıncaya dek (pelte kıvamında olacak) pişirin. (Yaklaşık 15 dakika)
  • Krema koyulaşınca tereyağını ilave edin, karıştırın ve soğuması için tencerenin dışına alın.
  • Krema soğuyunca temiz cam bir kavanoza alın, buzdolabında saklayın.

* Krema yumurta içerdiği için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yumurtalar taze olmalı ve pişince mutlaka buzdolabında saklanmalı.

Scone

3 cup un

100 gram tereyağı (dondurulmuş)

4 çorba kaşığı şeker

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yumurta

1/2 cup buttermilk (ekşi krema)*

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

  • Unu ve kabartma tozunu eleyip tuzu ve şekeri ilave edip iyice karıştırın. Dondurulmuş tereyağını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ilave edin. Tüm malzeme ekmek kırıntısını andıran bir görünümde olacak şekilde çatalla ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  • Yumurtaları ve buttermilk'i karışıma sırayla ilave edip çok az yoğurun ve hamuru iki parçaya ayırın.
  • Her bir parçayı unlanmış tezgaha alıp elinizle bastırarak çok ince olmayacak şekilde açın. Hamurları 6 parçaya kesin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

* 1/2 cup buttermilk için 1/2 cup ılık süte 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip 10-15 dakika bekletin.

Scone ve Lemon Curd için kaynaklar:

http://cafefernando.com/turkce/?p=37

http://www.taste.com.au/recipes/8163/basic+scones

http://recipes.epicurean.com/recipe/12366/basic-scones.html

http://www.joyofbaking.com/LemonCurd.html

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=524037

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok tanıdık geldi,keşke kaynak belirtseydiniz

PINAR dedi ki...

Bu sayfalardan ulaşacağınız tarifler zaten bilinen ve çok kişinin uyguladığı, blogunda yayınladığı tarifler.
Scone tarifine bir çok kaynaktan ulaşabilirsiniz çünkü İngiliz ve İskoçların geleneksel ekmeği.
Benim kullandığım ama kendimce değiştirdiğim Kaynaklar:
http://recipes.epicurean.com/recipe/12366/basic-scones.html
http://www.taste.com.au/recipes/10710/basic+scones
Ayrıca scone yapmanın püf noktaları için Cafe Fernando http://cafefernando.com/turkce/?p=37

Kolay gelsin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails